Yalova’da, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birçok kurum, gazeteciler için anlamlı olan bu günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadırlar.

Kimi kurum; sabah kahvaltısıyla, bazı kurumlar öğlen yemeği ile birçok kurum ise basın mensuplarını çalıştıkları ofislerinde ziyaret ederek, çeşitli hediyelerle meslektaşlarımızı onurlandırmaktadırlar.

Yalova’da yaşadıkları süre içinde bir gazete yayınlamamış, bir gazete ve basın kuruluşunda çalışmamış, vergi levhasız, adressiz, oda kaydı yaptırmadan, Bağkur’a kayıt yaptırmadan, bu kentte çaycılık vb. işler yapanlarla aynı masada oturup, ‘10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlamak’ ne kadar doğru bir hareket, kama oyunun taktirine bırakıyorum.

2009’dan bu yana, Yalova Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak, gazeteci olmayan, sosyal medya üzerinden gerçek gazetecilerin emeklerini; kes-kopyala-yapıştırarak emek hırsızlığı yapan, devleti dolandıran, milletimizi kandıranlarla aynı havayı teneffüs etmeye artık son verilsin istiyorum.

Tüm kurum ve kuruluşların, Yalova Valiliği Medya Protokol Listesinde yer alan medya mensuplarını her konuda muhatap kabul etmelerini, bu konuda hassas olmalarını rica ediyorum.

Kayıt dışı gazetecilik yapanlarla, Gazetecilik mesleğini kendi çıkarları doğrultusunda; şantaj, tehdit amaçlı yapanlarla Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatıyla mücadelem her zaman sürecektir.         

Tüm basın emekçilerinin, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nün kutluyorum.