10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, oldukça yoğun geçen bir hafta sonunun ardından, aynı haraketli ve yorucu çalışmayı haftanın ilk 3 gününde de yaşadım ve yaşattım.

Her ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde’ birçok siyasetçi, bürokrat, meslek odaları ile STK’ların başkan ve yöneticileri, eş, dost ve arkadaşlarımızdan kutlama mesajları aldık.

Gazetecilik mesleğinin zorluklarını yaşayan, bu işlerin ehli olan meslektaşlarımızın sorunları, bu anlamlı haftada da gündeme geldi. Bu kutsal mesleği yapan ben başta olmak üzere, birçok arkadaşımıza yönelik; şiddet, tehdit ve hakaretlerin olduğu gerçeği ile karşı karşıya olduğumuzun tüm okuyucularımız tarafından bilinmesini isterim.

Bu yıl, pandemiden dolayı toplu etkinliklerin yapılmadığı çok farklı bir ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ kutlaması yaşadık.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti ile yayın merkezimize, birçok ziyaretçi geldi. Yapılan bu ziyaretlerden onur duyduk, mutlu olduk. Hatırlanmanın hazzını yaşadık.   

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak bu anlamlı hafta da emekçilerimizle çalıştıkları yayın merkezlerinde bir araya gelerek, hal ve hatırlarını sorduk.

Yalova’da yayın yapan 3 günlük gazetemizin çalışanları başta olmak üzere, haftalık gazete, dergi, radyo, web TV ile haber portallarının idareci ve çalışanlarını ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günülerini kutladık. Yaşadıkları sorunları paylaştık. Meslek çalışanları arasında güç birliği yapılması gerekliliğini, birbirimize hatırlattık. Bu ziyaretlerin sonunda basın mensubu arkadaşlarımıza, Yürüyen Köşk maketi hediyemiz oldu.

Yalova’nın saygın gazetecilerinden Nedim Güler’i, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ‘Ayhan Polat’la 1’e 1 Kent Buluşmaları’ programına konuk ettik. Yerel ve ulusal bazda gazeteciliği enine boyuna tartıştık.

Temennimiz, ekmekleri için gece-gündüz demeden çalışan gazetecilerin şiddete maruz kalmadıkları, pandemi sürecinin sona erdiği, susuzluk ve kuraklığın olmadığı, depremlerin yaşanmadığı bir yıl ve yıllar olsun...