Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır 23 Nisan. Bu günün ulusal egemenlik ilan edilmesi devletin gücü olan egemenliğin doğrudan ulusa ait olması anlamını taşımaktadır. Yani "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir." ibaresinin fiiliyata geçmiş halidir. Bu cümle ile milli egemenliğin önemine vurgu yapılmıştır. Milli egemenlik, bir kişi veya sınıfın egemenliğinden uzak olarak, milletin yönetiminde söz sahibi olması anlamına geldiğinden milletin genel iradesinin ortaya konulmasını sağlar ve iktidarın, kayıtsız şartsız millete ait olmasını ifade eder.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılı olması sebebiyle bu yıl 23 Nisan her zamankinden daha özel kutlanacaktır. Her ne kadar koronavirüs sebebiyle meydanlara inemeyip evlerimizde kalsak da bu coşkuyu yaşamaya ve özellikle çocuklarımıza yaşatmaya özen göstermeliyiz. Evlerimizde bayram sabahı o heyecanı yaşatmalıyız. Özellikle ülkemizin zorlu zamanlar geçirdiği bu günlerde daha nice sıkıntıları hep birlikte nasıl yendiğimizi hatırlamalı, bu salgına karşı motivasyonumuzu güçlendirmeliyiz. Bu noktada 23 Nisan kutlamalarımız bize moral kaynağı olacaktır.

Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramda geleceğimiz olan çocukların hakları unutulmamalı, çocuk işçiler problemi çözümü için çalışmalar yapılmalıdır. Çocukların eğitim hakkı elinden alınmamalı, çocuklarımız okulda olması gereken yaşta çalışma hayatında veya nikah masasında olmamalıdır. Milletin geleceği olan çocuklara bir gün değil, her gün 23 Nisan sevincini yaşatmalıyız.