Geçtiğimiz hafta sonu Manşet Gazetesinin 900. sayını geride bırakmamız dolayasıya, bu yayına 21 yıl içinde emek vermiş birçok çalışan ve köşe yazarımız ile Altın Balık Restoranda biraya geldik.

Her 100 sayıda bir kendi bünyemizde çalışan personel ve yazarlarımız ile kutladığımız bu geleneksel organizasyonun 900. sayısını, 25’e yakın emekçi ve eşlerinin katılımları ile yaklaşık 40 kişi ile bu anlamlı gecede buluştuk. 

Çok zor şartlar altında 21 yıl boyunca haftalık olarak yayınlanan ve o gün küçük bir fidanken, bugün koca bir çınara dönüşen Manşet Gazetesi ile gelinen bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ettim.  Yapılan onlarca emek ve fedakarlıklarla bu günlere gelindiğine hep birlikte tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadık.

21 yıllık yayın sürecinde, Manşet Gazetesi’nin ilk kurulduğu günden bu yana emeği geçenlere yaptığım konuşmamda teşekkür ettim. 900. sayı pastasını alkışlar arasında kestik. Günün anısına geceye katılım gösteren emekçilere, bir demet çiçek taktim ettim.

1000. sayımızda Manşet Gazetesi’ni bu günlere gelmesinde emeği geçenler başta olmak üzere, yıllarca reklam, ilan veren kurum ve kuruluşlara, abone olan, gazete alımı yaparak bu yayını ayakta tutan tüm destekçilerimize ve Yalova Protokolünü ağırlayacağımız, birlikte olmak istediğim bu geceye katılım gösteren Manşet Gazetesi emekçilerine, Manşet Gazetesi ailesi için bir hayli anlamlı olan ve kentimizde bir ilk olarak tarihe geçen bu anlamlı gecede yayınlarımıza gönülden emek veren tüm katılımcılara teşekkür ediyor, bir daha ki buluşmada, sağlık başta olmak üzere, mutlu ve huzurlu günler diliyorum. 

Son bir haftadır Yalova’nın gündeminde DowAksa var

Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Ahmet Öszümer’in gündeme getirdiği, Taşköprü Belediyesi Mücavir alanı içende kalan ve hazineye ait 124.951,26 m2 arazinin Akkök Gurubuna bağlı DowAksa İleri Kampozit Malzemeleri San. Ltd. Şti.’ye 49 yıllığına kiralandığı iddiasına, fabrikanın genel müdürü ve Yalova Valisi Sn. Muammer Erol’dan Yalova kamuoyu bir açıklama bekliyor.

Özellikle hazineye ait arazinin DowAksa İleri Kampozit Malzemeleri San. Ltd. Şti.’ye kiralandığının doğru bulmayan Yalova halkı, bu satışın nedenini öğrenmek istiyor.

Yalova, Parıldar gibi başarılı bürokratlarla hak ettiği yerlere gelecek

2016 yılında Yalova Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak kentimizde göreve başlayan Suat Parıldar’ı hafta başında makamında ziyaret ettim. Her zaman olduğu gibi, yine sahada çiftçi ile beraber olan Sn. Parıldar ile 30 dakikalık bir bekleyişin ardından görüştüm.

Konusuna hakim, sürekli projeler üreten, çiftçisinin kalkınması, üretime teşviki için çok büyük gayret sarf eden Parıldar’ın çalışmalarını 4 yıldan bu yana, sürekli olarak gözlemlemekteyim.

Bilgi, tecrübe ve ikili ilişkileri ile Yalova’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için var gücü ile çalışan, Yalova’nın birçok ürününün tescil edilmesi için kollarını sıvayan Parıldar’a kentimiz adına teşekkür ediyorum. Gününü masa başında değil, köylünün, çiftçinin tarlasında ve bahçesinde baş başa hizmet verirken sürekli olarak gördüğümüz Sn. Parıldar ve onun gibi gayretli çalışan tüm bürokratlardan Allah razı olsun diyorum.