Hafta sonu, Çınarcık Belediyesi’nin her yıl gelenekselleşen ‘Altın Çınar Festivali’nin 15.’cisi yapıldı. Çınarcık Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin 2018-2019 Eğitim döneminde öğrendikleri birçok sanatsal bilgi ve becerilerini festivalin ilk günü tüm Çınarcıklılara göstermiş oldular.

Bu başarıda Çınarcık Halk Eğitim Merkezi idareci ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Özellikli Çınarcık Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Demet Çeçen’in gerek son 9 aylık eğitim döneminde göstermiş olduğu gayret ve 4. gün süren Altın Çınar Festivali’nde sesi kısılıncaya kadar yaptığı sunum taktire değerdi. Başarılanının devamını dilerim Demet Hocam…

Festivalin 2. Gecesinde, Çınarcıklılar Türk Sanat Müziğine adeta doydular. Birbirinden anlamlı eserlerin seslendirildiği gecenin solist ve korusunun çok kısıtlı imkanlarla böylesine mükemmel bir topluluğu oluşturması, sanata, müziğe olan sevgi, saygı, emek ve fedakarlık olarak algılıyorum.

Festival’in 3. Gecesinde ise yerel ses sanatçılar; Bahadır, Oğuzhan Tanrıverdi ve İlter Derin, gerek performansları gerek seslendirdikleri şarkılarla İskele Meydanını dolduran müzik severleri coşturup, eğlendirmesini başardılar.

Altın Çınar Festivali’nin son gecesi Resull Dindar’ın muhteşem konseri ile tamamlandı. Yaklaşık olarak 2 saat sahnede kalan Dizdar, 7’den 70’e her kesin büyük bir beğeni ile dinlediği şarkılarla kendinden geçirdi.

Sahnede gerek Karadeniz şivesi, gerek esprilerinin yanında, cana yakınlığıyla da hayranlarının gönlünde taht kuran ünlü sanatçı, birbirinden güzel şarkılarıyla dinleyicileri adeta mest etti.

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, festivale sponsor olan firmalara, her daim Çınarcık ilçesinin tanıtımını yayınlarıyla tanıtan basın mensuplarına gecenin anısına plaketle ödüllendirmesi bir hayli anlamlı oldu.