Türk sporu neden 2 adım ileri 3 adım geri gidiyor? Futbolu A Milli Takımımız uluslararası ligde C grubuna kadar düştü ve böylesi zor zamanda hepimizi üzdü. Daha önce bu konuda paylaşımlarım olmuştu. Sporumuza bir düzen gelmeli ben futbolla ilgili ilk yapmamız gerekenleri bir kez daha sıralayayım.

İlk olarak Liglerimize yabancı sınırlaması getirmek, 5 yabancıyla sınırlanmasını sağlamak. İkinci olarak kadroda ikisini oynatma zorunluluğu ile 4 genç (bu sayı değişebilir) bulundurma şartı getirilmelidir.

Futbol okullarının bireysel kazanç kapısı durumundan spor kulüplerinin alt yapı koordinatörlüğü içinde ve kontrolünde olmalı, ücretsiz yapılmalıdır. Hocalarında antrenör kurslarından diploma alan, hayatı futbol oynamakla geçen amatör profesyonel emektar futbolcu alaylı antrenörlere görev verilmesini sağlamak olmalıdır.

Akademi mezunu beden eğitimi öğretmenlerinin, sporcuların kişisel gelişimleri ve teorik eğitimler konusunda haftanın bir günü sporculara eğitim vermeleri sağlanmalıdır.

Futbol sahaları çoğaltılmalı, boş alanların basketbol, voleybol, futbol oynanabilecek semt sahaları yapılması, özellikle okullarda atletizm, futbol, basketbol, yüzme takımları ve diğer spor dallarında müsabakalar için il, ilçe milli eğitim, il ilçe spor müdürleri, belediye spor müdürleri ve beden eğitimi öğretmenlerinin bir çalışma yapması sağlanmalıdır.

Maalesef futboldaki yabancı serbestliği kararı futbolumuzun kalitesine hiçbir katkısı olmadığı gibi kulüplerimizi iflas durumuna getirmiştir.

Amatör kulüplerimizin kurumsal bir yapı değil, bireysel günü, yılı kurtarma şeklinde yönetilmeye devam ediyor.

Maalesef futbolumuz küçük hesaplarla heba ediliyor. Benim dilimde tüy bitti ama en üstten en alta kale alınmadı. Oysa kurumsal bir spor yapılanmasıyla, spor asla zayıf kalmayacak ve ehiller ile sporumuz tüm branşlarda büyük bir ivme kazanacaktır.