Bu haftaki köşemizde 2020-2021 Sezonunun ikinci transfer döneminin başlamasıyla Covid 19 nedeni ile uygulanacak kuralları hatırlatma amaçlı yazarak kulüplerimize yardımcı olmak istiyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu TFF tarafından yapılan son açıklamaya göre 2. transfer döneminin 5 Ocak 2021 tarihinde başlayacağı duyuruldu.

Transfer döneminin son tarihi ise 2 Şubat 2021 Salı günü olarak belirlendi. TFF tarafından ayrıca takımların sezonun 2. yarısında dikkat etmeleri gereken unsurlar belirtildi.

Dikkat edilecek hususlar;

TFF Yönetim Kurulu'nun 21.12.2020 tarihli toplantısında; Covid-19 salgınının olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak bu sürece münhasır olmak üzere statü ve talimatlarda değişiklik yapılmıştır.

Buna göre; Liglerin ikinci devresinin ilk resmi müsabakasından itibaren kulüplerin kadrolarını daha rahat oluşturabilmelerini temin etmek amacıyla A Takım Listesindeki oyuncu sayıları Süper Lig ve TFF 1. Lig için 35, Misli.com 2. Lig ve 3. Lig için 30 olacak şekilde artırılacak. Kulüpler, 01.01.2000 ve daha sonra doğmuş olmaları kaydıyla, profesyonel ve kulübüne en az 6 ay tescilli amatör futbolcuları da A Takım Listesi'ne yazmaksızın müsabakalarda oynatabilecek. A Takım Listelerinde zorunlu olarak bulundurulması gereken futbolculara yönelik tescil süreleri de kısaltılandı.

Ayrıca, transfer edilen futbolcuların sözleşmelerinin tescili için kulüplerden istenen Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairelerine, vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge ibraz etme yükümlülüğü 2020-2021 futbol sezonu ikinci transfer ve tescil döneminde de uygulanmayacak.

Bununla birlikte; yine Liglerin ikinci devrelerinin ilk müsabakalarından geçerli olmak üzere, Covid-19 PCR test sonuçlarına göre pozitif vakalar ve hastalığı geçirmekte olanlardan ötürü yapılan müsabaka ertelemeleri yapılmayacak.

Kulüpler Futbol Müsabaka Talimatına göre minimum 9 kişi ile sahaya çıkabilecek, aksi takdirde hükmen mağlup sayılacaklar.