Dünya’da olduğu gibi, ülkemiz ve Yalova’da, 2018 yılında yaşanan birçok acı ve tatlı olaylar yaşandı. Havası, suyu, doğası ile cennetten bir köşe Yalova’nın 2018 yılında ne tür önemli konularla anıldığını sizlerle paylaşmak istedim.

  İlk olarak, Yalovaspor Kulüp Başkanlığına 2017 yılının Ağustos ayında seçilen Ali Demirhan’ın, 2017-2018 yılı Süper Amatör Lig’inde Yalovaspor’u bir üst lige çıkarma vaadiyle gelmesi oldu. Yalovaspor da, şampiyonluk parolası ile çıktıkları yolda, sezon ortasında başkanlığı bırakan Ali Demirhan’dan 2018 yılında beklemedik istifa, Yalovalı sporseverlerin büyük umut bekledikleri bu sezonun bitiminde Yalovaspor’un Bal Lig’ine çıkamamasıyla sonuçlandı.

  2019 yılının Mart ayında yapılması gereken Milletvekili ve 1. Başkanlık Seçimlerinin, 2018’in 24 Haziran ayında yapılması ve Cumhuriyet Halk Parti’den 3 dönem Yalova Milletvekilliği yapan Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olması.

  24 Haziran 2018’de yapılan Milletvekili ve 1. Başkanlık Seçimlerinde Yalova’dan iki sürpriz isim Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’un Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday gösterilmeleri ve Yalova Milletvekili seçilmeleri.

  24 Haziran 2018’de yapılan Milletvekili ve 1. Başkanlık Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1. sıra adayı Özcan Özel, Muharrem İnce’den sonra 2. CHP’li Milletvekili olarak Yalova’yı TBMM’de temsil etmesi.

  YTSO’da yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerinde Muğlim Bağatar’ın Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına, Tahsin Becan’ın ise Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine seçilmeleri.

  31 Mart 2019 yılında yapılacak olan Mahalli Seçimlerde, CHP’den Yalova Belediye Başkanlığına 2. defa aday gösterilen Vefa Salman ile yola devam edilmesi.

  AK Parti Yalova İl Başkanlığı görevini 4.5 yıl boyunca sürdüren Yusuf Ziya Öztabak’ın 31 Mart 2019 yılında yapılacak olan Mahalli Seçimlerde, Yalova Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi.

  Yusuf Ziya Öztabak’ın Yalova Belediye Başkan adayı gösterilmesi sonrası, AK Parti Yalova İl Başkanlığı görevine AK Parti Genel Merkezi’nin atamasıyla Muğlim Bağatar’ın İl Başkanılığı görevine getirilmesi. Yalova’da 2018 yılında dikkat çeken önemli olaylar.