Her insan gibi hayallerimiz, umutlarımız, geleceğe dair olumlu düşüncelerimiz hep vardır hepimizin…

  Kendi yaşantımıza yönelik hayallerimizin dışında yaşadığımız evin, sokağın, caddenin, mahallenin, köyün, beldenin, ilçenin, ilin, bölgenin, tüm Türkiye’nin ve hatta tüm Dünya’nın gelecekte ki akıbetinin hep iyi olmasını arzularız…

  Doğduğumuz, yaşadığımız, ekmeğini yediğimiz, arkadaş ve dostlar edindiğimiz cennet köşesi Yalova’da yıllardan beridir yaşanan birçok olumsuzluğu rağmen, 2019 yılı ve sonrasında ki yılların bu kenti yönetenler için önemli hizmetlerin hayata geçirileceği bir dönem olarak değerlendiriyorum.

  En çok da güvendiğim seçilmişler arasında, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş geliyor. Yalova 15 yıldır AK Parti döneminde görmediği hizmeti, Büyükgümüş’ün ilk 5 yıllık Yalova Milletvekilliği döneminde göreceği kanısındayım.

  Yalova Üniversitesi’ne 2018 yılı içinde atanan Rektörü Suat Cebeci’nin görev yaptığı yaklaşık 6 aylık süreçte, Yalova Üniversitesi’nde yaşanan gerilemenin durduğunu, yeni kadrolar, yeni bölüm ve öğrenci sayısında ki artışlarla Yalova Üniversitesinin hedeflenen noktaya götüreceği kanısındayım.

  Yine geçtiğimiz aylarda Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçilen Tahsin Becan’ın daha güçlü bir yönetimle, yeni Meclis Üyeleri ve Meclis Başkanı Muğlim Bahatar’la kentin ticaretine önemli kazançlar sağlayacağı görüşündeyim.

  Yaklaşık 20 gün önce göreve yeni başlayın Yalova Valisi Muammer Erol’dan aldığım ilk izlenim Yalova’ya faydalı hizmetler yapacağı izlenimleri verdiğini söyleyebilirim.

  4.5 yıldır Yalova Belediye Başkanlığı makamında, Belediye Meclisinde meclis üyesi üstünlüğü dezavantajına, iktidar partisi desteğinden mahrum olmasına ve Muharrem İnce’nin desteğini ilk seçildiği günlerde görmemesine karşın; yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla, kadınıyla, medyasıyla, muhtarıyla ve STK’larla sürekli iletişim içinde olmayı başaran, halka dokunarak gönülleri fetih eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın iyi niyeti de çok önemlidir.

  Yalova İl Genel Meclis Başkanı olduğu dönem öncesinde ki yaşamında gerek ticari, gerek sosyal hayatta bir başarısı olmayan, Yalova İl Genel Meclis Başkanlığı makamına geçmiş dönem AK Parti il yönetimi tarafından Yalova İl Genel Meclis Üyesi seçilmesi sağlanan, hakkında birçok olumsuz iddialarla adından sıkça söz ettiren Yaşar Demirel’in bu önemli makamı işgal etmesi, Yalova için olumsuz bir durum olarak değerlendiriyorum. 31 Mart 2019 da Yalova İl Genel Meclis Başkanlığı gibi önemli bir görevden gidiyor olması bu kent için olumlu bir gelişme olarak görüyorum.

  Yine geçmişte partiye verdiği hizmetlerinden dolayı bir dönem AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yalova Milletvekilliği gibi önemli bir görev ile ödüllendirilen Fikri Demirel’in son bulan vekilliğini doğru buluyorum.

  Yalovalıların genç, donanımlı, gerçek dava adamlarıyla teşkilatlanarak hem Yalova’ya, hem de Türkiye’ye 2019 ve sonrasında önemli hizmetler yapacağını söyleyebiliyorum…