Yalova’mız çok hızlı şekilde büyüyor. Bu büyüme nüfus artışı, kentleşme, istihdam, trafik derken eğitim konusunda da geleceğe dönük ciddi planlama ve çalışmayı zorunlu kılıyor. Yalova’nın kültürel ve sosyal gelişimindeki planlamanın gerisinde kalma riskinin telafisi olmaz.  Zaman çok kıymetli. Gençlerimiz için çalışma hayatında karşılığı olan bölümleri ile üniversite illerin gelişimine katkıda bulunur.Yeni teknolojiler ile ilimiz adeta üretim üslerinin komşusu oldu. TOGG bu yönüyle ülke ekonomisin dinamosu olacak. İlimiz de üniversite seviyesinde bu uyumlu çalışmanın içerinde yer alarak , hatta yeni bölümleri, fakülteleri ile öncülük etmeye devam etmeli. Bir zaman sonra zaten ikinci üniversite fiili olarak kendisini gösterecektir. İkinci üniversitenin 2022 Yalova’sında ilimizin gündeminde yer alması gerekiyor. Hayal değil bu ihtiyacı hissetmemiz lazım ki geleceği düşünerek bu gün yapılması gerekenleri dosdoğru yapabilelim. Geleceği iyi algılayıp planlayanlar, geleceği okuyanlar bu gün ne yapacaklarını çok iyi bilirler. Çünkü bu gün dünün yarınıdır.

                      Evet, “Yalova ikinci üniversitenin planlamalarını şimdiden yapmalıdır “ diye belki de yadırgayacağınız ve çok da iddialı bir söylemi neden ele aldığımın izahı zor olmayacaktır. Hani birinci köprüye karşı çıkanlar, ne gereği var diyenler, ikincisinin, üçüncüsünün, tüp geçidin , Çanakkale Köprüsünün derken zamanla yarışılan çalışmaları anlamaları, algılamaları için önyargısız bakmaları lazım. Yoksa hayatın gerçeklerine sırtımızı dönerek yansıyan gölgelere göre davranış kalıbına girmenin ne bugüne nede geleceğe yararı olmayacaktır.

                        Bunun için ne istediğini bilen bir şehir ve bu şehri yöneten iktidarı ve muhalefeti ile yapıcı yaklaşım ve düşünce içerisinde ortak Yalova paydasında buluşabilmenin gerekliliğine dikkat çekmek istiyorum. Belediyeleri, il genel meclisi, milletvekilleri, siyasileri, sivil toplum kuruluşları ile sokaktaki sade vatandaşı ile aynı hedefe odaklanan bu büyük güç karşısında hiçbir şey duramayacaktır. Yalova zenginliğine zenginlik katacaktır ama öncelikle bunun farkına varması lazım. Misyon ve vizyon derken bunları taşıyabilecek, sadece kuru muhalefet yapmayacak ortaya bir de çözüm koyabilecek yapıcı yaklaşımlara ihtiyacımız var.  Geleceğimizi çalmaya kimsenin hakkı yok.

                        2.Üniversite yerleşkesi için değişik alternatifler elbette var. İlk akla gelen Çiftlikköy İlçemizde Kılıçköy’de bulunan arazi bence en iyi alternatif. Geçmiş yıllarda belli noktaya gelinmişti. Tekrar taraflarca değerlendirilir, gelişime açık ve bulunduğu yere değer kazandıracak bir gelişme olur. Doğalgaz çalışmalarına başlanılmış olması Kılıç köyümüzü adeta kendisine çekiyor. Uzlaşı içerisinde yeter ki hedef belli olsun, sonucu alabilmek zor değil.

                        Yalova acilen ikinci üniversite planlamalarını gündemde tutup  çalışma takvimini gündeme taşımalıdır. Elbette mevcuttaki üniversitemize de her yönüyle tam desteklenmeli ve sahip çıkılmalıdır. Her zaman yazıyoruz,, konuşuyoruz Kayseri örneğini. Kayseri gibi üniversitesine sahip çıkabilen bir il olabilmeyi hedeflemeliyiz. Vakıf üniversitesi olur, kamu üniversitesi olur, lakin ikinci üniversite ilimiz için olmazsa olmazlardan olmalı.   

                         2023’te Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Yalova ikinci üniversitesine kavuşabilmeli. Siz ne dersiniz?