Haftanın ilk üç gününü, Ankara’da çeşitli ziyaretler yaparak geçirdim. Pazartesi Yalova-Pendik, ardından, Sabiha Gökçen havalimanından İstanbul-Ankara uçak yolculuğunun ardından ilk olarak, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı’ya yaptığımız ziyaret ve konuk evine yerleşmemizin ardından, öğleden sonra ise iş gürüşmesi yaparak geçti.

Başkent Ankara’da ikinci günün ilk ziyareti, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onursal Başkanı ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’e oldu. Gazetemiz yazarlarından Ankara Polatlı’lı Tülay Çallı ile yaptığımız ziyaret mükemmel geçti.  

Mesleğimizin duayen ismi Sn. Nazmi Bilgin ile yaklaşık 1 saat süren sohbette, birçok bilinmeyen yönlerini öğrenme fırsatımız oldu.

Gazetemizin; genç, güzel ve yetenekli köşe ve kitap yazarı, radyo programcısı Tülay Çallı’yı, yılların deneyimli gazetecisi Sn. Nazmi Bilgin abim ile bir araya getirerek, çok önemli bir görevi ifa ettiğim düşüncesindeyim.  

Sn. Bilgin’in konuk severliği ile beraber ilgi ve alakaları beni ve Sn. Tülay Çallı’yı ziyadesiyle memnun ederken, Sn. Bilgin başta olmak üzere, tüm Ankara Gazeteciler Cemiyetinin emekçilerine teşekkür ederim.

25.05.2021 Salı günü ikinci görüşmemiz bir dönem Çınarcık Gazetesi ve Çınarcık Anadolu Ajansı İlçe Muhabiri olan Ozan Söyler’in dayısı Fereç Yüksekli büyüğümüz oldu.

Başkent Öğretmenevinde yaptığımız görüşmede, iş konuştuk, Yalova’da yaşayan ortak dostlardan bahsettik.

Bu görüşmenin ardından, Ankara’nın o meşhur Kızılay Meydanı’nın havasını bir arkadaş ile teneffüs etmeyi ihmal etmedim.

Haftanın 3. Günü 26.05. 2021 günü öğleden sonra, yaptığım iş görüşmesinin ardından, AK Parti MHYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’e yeni görevinde ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundum.

TBMM’de ki çalışma ofisinde bir araya geldiğimiz Vekil Büyükgümüş ile Yalova hakkında birçok konuda istişarelerde bulunduk.

‘Yalova hepimizden büyük’ söylemini sık sık dile getiren Sn. Ahmet Büyükgümüş Vekilim ve onunla aynı dönemde AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova AK Parti İl Başkanı olan Sn. Muğlim Bağatar, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygözel ve Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk ile Yalova’nın gözle görülür bir ivme kazanacağını, tüm kent insanın bilinmesini isterim.

Sn. Büyükgümüş Vekilim, AK Parti Grup Toplantılarının olduğu bir günde, pandemiden dolayı ziyaretçilerin kabul edilmediği TBMM’nde, bana yaklaşık yarım saat zaman ayırarak, konuk severliğini fazlasıyla gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum.

Türkiye’de ki medyanın sorunlarını bilen ve duyarlılığını her görüşmemizde gösteren Sn. Büyükgümüş ile Haziran ayı içinde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetimi ile yapılacak toplantıda önemli neticeler alacağımızın bilinmesini isterim.

Vekil Büyükgümüş’e yaptığım ziyaretin ardın, Ankara Otogarında Yalova Seyahat ile Dünya’nın en güzel şehri Yalova’ya, sağ-salim gelmenin mutluluğunu, Yalova Seyahat kaptanları ile yaptığımız sohbet ve muhabbetler ile gece yarısı vardım.

3 günlük Ankara temaslarımın oldukça verimli geçtiğini, yaşadığım kent Yalova için hayırlı çalışmalar yaptığımı söyleyebilirim.

Bir başka kente yapacağım ziyareti, bu köşemden sizlere aktarmak temennisi ile iyi haftalar diliyorum...     

‘Pes dedirten’ bir olayda polisimiz şehit oldu

26. 05. 2021 Çarşamba günü Yalova-Bursa Yolunda ki kontrol noktasında görevi esnasında "DUR" ihtarına uymayan bir aracın çarpmasıyla hayatını kaybeden polis memuru Mustafa Emanetoğlu'nun, trafik kazasında şehit olmasına tüm Türkiye üzüldü. 

Yol kontrolünde, dur ihtarına uymayan olayın failleri kısa süre içinde yakalanırlarken, görevi başında şehit düşen Mustafa Emanetoğlu için Yalova İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde yapılan törenin ardından, şehit polis memuru Mustafa Emanetoğlu Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde toprağa verildi. 

Mel-Ay Medya Grup oyarak, görevi başında şehit düşen Emanetoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz.