3. Lig'de son hafta maçlarında alınan ilginç ve dramatik sonuçlar ile düşenler, şampiyonlar belirlendi.

 1. Grup: En ilginç ve dramatik sonuç burada alIndI. 1877 Alemdağspor sahasında Edirnespor'u yenebilse kümede kalacaktı ancak rakibiyle (0-0) berabere kaldı ve ligden düştü. Son beş maçta dört galibiyet alan Çankaya FK, umutsuz göründüğü bir sezonda kümede kaldı.

2. Grup: Sezon boyunca lider götürdüğü lig maratonunda Belediye Kütahyaspor deplasmanda İskenderun FK ile Bir puan dahi alsa şampiyon olacaktı ancak rakibine 2-1 kaybedince şampiyon deplasmanda 1-0 Yomraspor'u 1-0 yenen Nazilli Belediyespor oldu.

İskenderun FK eğer kazanamasaydı Play-Off'a kalamayacak ve yerini Halide Edip Adıvarspor'a kaptıracaktı ancak galip gelerek Play-Off’a kaldılar.

4. Grup: Bu grupta en dramatik maçlara sahne olan grup olarak sezona damgasını vurdu bence. Lider Adıyaman 1954 spor son maçında düşme tehlikesi yaşayan Karaköprü Spora yenilmesine karşın şampiyon oldu.

Takipçisi oldukça avantajlı gözüken Yıldırımspor kendi sahasında Kozanspor'u yenseydi şampiyon olacaktı. Bursa ekibi 90+6'da yenik duruma düştü, 90+7'de beraberliği sağladı. Bir gol daha atabilse şampiyonluk Bursa'ya gelecekti ancak son anlarda Kozan bir gol daha bulsa da kümede kalmasına yetmedi, Yıldırımspor da galip gelemeyip şampiyonluğu kaçırarak ligi tamamladı ve Play-Offlara kaldı.

Diğer önemli müsabaka ise Sultanbeyli Belediye sahasında Bergama'yı yenebilse ligde kalacaktı ancak 0-0'lık sonucun ardından küme düştüler. Bergama bu sonuçla ligde kaldı.

Dört grupta alınan bu sonuçlar ile 2020-2021 sezonu tamamlanmış oldu. Şampiyonları tebrik eder Play-Off’da mücadele edecek takımlarımıza da başarılar dileriz.