Türkiye bir seçimi daha gerisinde bıraktı.

31 Mart Pazar günü yapılan mahalli idari seçimlerde halk sandığa gidip demokratik hukuk devleti olmanın gereklerinden biri olan oy kullanım işlemini gerçekleştirdi. Beldesinde, ilçesinde, şehrinde kazanan tüm adayları öncelikle tebrik ederim. Hepsine görevlerinde muvaffakiyetler dilerim.

Ülkemizde sandığa gitme oranlarının yüksek olması demokrasi adına umut verici ancak bununla birlikte gelen politik olma durumunun artması da kaygı verici. Ülke olarak bu durumu hassas bir biçimde tartmamız gerekecek sanırım.

   Maalesef ki ülkemizin öbür ucundan üzücü de bir haber geldi. Malatya Pötürge’de Saadet Partisi sandık müşahitinin öldürülmesi, insanlığımız adına bizi utandıran bir haber. Bu metni 2 Nisan Salı günü kaleme alıyorum ve seçimler ülke genelinde bitmiş gözüküyor. Şimdi sormak iktiza eder: Bir insanın hayatına, çocuklarının babasız büyümesine değdi mi? Merhumun ailesine, arkadaşlarına ve partisine buradan başsağlığı diliyorum.

Mahalli idari seçimlerde vatandaş sandığa gitti; şehrini, beldesini en iyi kimin yöneteceğini düşünerek oyunu kullandı. Bundan sonrası için beklediğimiz fiil, mazbatalarını alan başkanların öncelikle vaat ettiklerini gerçekleştirmesidir. Herhangi bir ayrım gözetmeden, her bölgeye eşit şekilde yaklaşarak hizmetlerini götürmesidir.

   Yalova’da başa baş mücadeleyle giden yarışın kazananı, mevcut belediye başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı Vefa Salman oldu. Kendisine buradan tebriklerimi iletiyor, görevinde başarılar diliyorum. Madem bu köşede yazıyorum, madem bir şekilde şehrin sorunlarını ve isteklerini duyurabiliyorum, o halde şehrimizin eksiklerini ve isteklerini de bu köşe aracılığıyla duyurmuş olayım:

  Bir halk ne ister? Aslında bunun çok çetrefilli cevapları yoktur. Soruyu ilk okuduğunuz anda aklınıza gelen ne ise onu ister. Halk bahçeler ister, çocuklarıyla birlikte gidebileceği parklar ister. Akşamları iş dönüşü yorgunluğunu atmak için oturabileceği güzel ve güvenli birkaç mekan ister. Trafik sorunu varsa bunun çözümünü ister. Her görüşten insan kendisine uygun biçimde tasarlanmış sokaklar, kafeler, bahçeler ister. Her kesimden insana da bu hizmetler götürülürse o zaman demokratik hukuk devletinin gereklerini ifa etmiş olur görevliler.

  Gençler ne ister? Cevap yine ilk aklınıza gelen cümleler. Gençler eğlenmek için hizmetler bekler. Yalova gibi İstanbul, İzmit, Bursa’ya yakın bir yerde olmanın avantajıyla güzel konserler, güzel etkinlikler bekler. Rahatça çalışabileceği kütüphaneler bekler.

Aslında hiçbir halkın çok uzun boylu istekleri yoktur. Hepsi kendine göre, ayağını yorganına göre uzatarak isteklerde bulunur. Bu isteklerin gerçekleştirilmesi ise belediyenin takdirine kalmıştır. İmkanı varsa halkını memnun eder ve huzurlu bir kent haline gelirler.

  Son söz olarak, tekrardan, seçim sonuçları ülkemiz adına hayırlı olsun. Haftaya görüşmek üzere.