Geçen akşam Yalova Devlet Hastanesine muayene ve Covi-19 testi olmaya gittim. Keşke gitmez olaydım. Tam tamına üç saat, hasta hasta bahçede bekledim. Hastane bahçesinde çocuk, yaşlı o kadar fazla hasta vardı ki… hepsi perişan bir şekilde sırasını bekledi.

Sorsanız burası acil. Fakat sadece bir doktor var. Bence doktor da halinden memnun değil, ama mecbur görevini yapıyor. İki sene oldu hala bir düzen yok. Bu kadar hastaya ve acile sadece bir doktor koymak hastaları perişan etmek ne kadar yanlış. Burası bir Afrika ülkesi mi ki acilde üç saat beklemek zorundayız.

Hastalar için oturmaya bir yer de yok. Bahçedeki pis duvarların üstünde oturmak zorunda kalıyorlar. Yaşlı ve çocuklar için gerçekten bu durum çok zor. İnsan hasta değilse bile bu durumda hasta olmak, virüs kapmak mümkün. Ben bile kaç kere vazgeçip eve gitmeyi düşündüm. Zaten beklemekten yorulup bıkan çok kişi vazgeçip gitti.

Bir an önce sağlık müdürlüğünün buna bir çare bulması, doktor sayısını artırması lazım. Zaten adı üstünde insanlar hasta. Çoğu yatağında dinlenmesi gerekirken hastane bahçesinde taş duvarların üstünde saatlerce oturuyor. İnsanca muamele görmek hepimizin hakkı.