Eskiden TURBAN tarafından işletiliyordu. Gerek Atatürk Köşkü olması, gerekse benzersiz bir termal suyunun çıkması ve ağaç müzesi olması sebebi ile Yalova’lı herkes çokça ziyaret eder ve termal nimetlerinden faydalanırdı. Sonrasında bir dönem sağlık vakfına ardından da Sağlık Bakanlığına geçti işletmesi ve ne olduysa bundan sonra oldu. Termal o günlerden bu güne hep bir gerileme kaydetti, yani biz daha da gelişip Yalova’da turizmin parlayan yıldız olmasını umudunu taşırken, termal sürekli bir gerileme ve çöküş yaşadı hatta ve hatta bir çiftlik haline geldi.

Güncel olarak termal tesislerine şöyle bir bakarsak;

Turizmi bilen profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmiyor.

Çalışanlar turizm konusunda iyi eğitim almış kişiler değil.

Çalışanlardan yabancı dil bilenlerin sayısı oldukça az.

Bir turizm hedefi ve pazarlama sistemi mantığı yok.

Çamlık otel yıkılmak üzere hiçbir tamir ve bakım yapılmamış ve yapılmıyor.

Termal otel ve çınar otel yeterli kalite ve hizmeti veremiyor. Tamirat, tadilat yenileme gerekli.

Kubbeli hamam için tadilat tamirat gerekiyor.

Diğer banyolar ve hamamlar için ciddi tadilat ve restorasyon çalışmasına ihtiyaç var.

Üç kardeşler bölgesindeki restoran- kafe atıl durumda, yıkılmak üzere.

Restoranlar iyi durumda değil, hizmet kaliteleri düşük.

Otel ve restoranlardaki menüler sıradan ve özelliği yok.

İnsanları termale gitmeye cezp edecek hiçbir aktivite yok.

Ciddi bir personel politikası yok.

Bir işletme politikası yok

Termal kadar doğal değeri – hazinesi – potansiyeli olmayan tatil yerleri ve otellerin nasıl pazarlanarak iyi işletildiğini biliyoruz. Termal gibi devlet eliyle işletilmeye çalışılan tesislerin sonunda özelleştiği de hepimizin malumudur. Yalova Termal tesislerinin işletmesi için neden Yalova’lı işadamları talip olmasınlar diyorum. Yalova bir yanı ile turizm şehri olacaksa YTSO önderliği ile Yalovalı işadamlarından istekli olanlar işbirliği güç birliği yapsalar ve bir Yalova Turizm A.Ş kurarak termal tesislerinin işletme hakkını alsalar fena mı olur. YTSO bu fikri hayata geçirmek adına öncülük etmelidir, Yalova yerel küçük sermayelerini bir araya getirip SPK’ya tabi gayet profesyonel yönetilen bir işbirliği güç birliği A.Ş. kurularak Termal tesislerinin işletmesinin alınması üzerine bir çalışma – girişim yapmalıdır.

Yalova bir Turizm şehri olacak hayali varsa eğer buna başlamanın yolu Termal tesislerini ayağa kaldırmaktan geçer. Tabi ki bugünlere kadar uygulanan tepeden inmeci, dar görüşlü ve küçük olsun benim olsun yaklaşımı ile bunu yağabilmek mümkün değildir. Yeni akılcı çağın şartlarına uygun ayrıca da Yalova iş çevresini de bu işe katarak daha iyi şeyler yapılabilir.

Şunu biliyorum ve inanıyorum ki biz ne dersek diyelim nasıl projeler anlatırsak anlatalım EN ÇOK BİLENLER GRUBU yine bildiğini okuyacak en iyi biz biliriz diyecekler çaldığım düdük mantığı ile bir sürü yanlış işler yapacaklar ve Termal yine bekleneni vermeyecektir. Nereden mi biliyorum geçmiş tecrübeler ve bugüne kadar önümüze gelen icraatlardan çıkan sonuç bu. Olsun her şeye rağmen biz doğru bildiğimizi söyleyelim de onlar varsın kendilerinden başka herkesi yok sayarak dilediklerini yapsınlar. Kısa çöp uzun çöpten hesabını sorar elbet bir gün.

"Uçamazsan koş, koşamazsan yürü, yürüyemezsen sürün ama ne yaparsan yap ilerlemek zorundasın." Martin Luther King