Dün, (20,01.2021) Çarşamba günü yapılan AK Parti 7. Olağan Genel Kurulunda seçilmiş Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ve yönetim kurulu, her iki milletvekili ve il merkez başta olmak üzere tüm belediye başkanlarına uyarımdır.

2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu tarihten bu yana 18 yıllık süreçte, şu an iktidarda olmanın dezavantajı ile kurulduğu günde ki gücünde olmadığı gerçeğini hepinizin bilmesini isterim.

Türkiye genelindeki bu durum, Yalova için de geçerli. AK Parti, son dönemlerde DEVA ve Gelecek Partilerinin kurulması ile birlikte, ayrıca AK Parti’nin kuruluşundan bu yana, partinin kurucularından, bir önceki dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve partinin bir diğer tecrübeli önemli ismi Bülent Arınç’ın partilerinden tam anlamıyla kopmuş olmalarıyla kan kaybetti. Başta Başkanlık (Cumhurbaşkanlığı) olmak üzere Genel (Milletvekili) seçimlerinde yara vermemesi için, parti teşkilatlarının adil, kucaklayıcı ve hoşgörü bir dil ve duruş sergilemeleri gerektiği inancındayım.

Yalova’nın, bu anlamda AK Parti’ye çok büyük sürprizler yaşatacak bir kent olduğu gerçeği ise asla unutulmamalıdır.

En son, İstanbul ve Ankara gibi Büyük Şehir Belediyelerinin kaybedilmesinin yanı sıra, Yalova’da açık ve net görülen eksiliğin, Doğu ve Güneydoğulu olan ve bu illerde yaşayan vatandaşlarımızın, AK Parti il, ilçe ve hatta belde teşkilatları tarafından kucaklanmamalarından kaynaklanan bir kopukluktan dolayı sandığa yansıdığı gerçeği de asla unutulmamalıdır.

Yalova’da, Yalova Belediye Başkanlığını kazanmanın tek adresi, Doğu ve Güneydoğu oylarında geçtiği gerçeğine rağmen, bunu göremeyen zihniyet seçim sandığında; hiç bir özelliği bulunmayan, koca 5 yıl da gözle görülür bir hizmet yapmamasına rağmen seçim kazanmış ise bunun altında yatan asıl sebep AK Parti davasından uzak, kendi arzu, istekleriyle hareket etmekten başka bir şey değildir.

Yalova Belediyesi’nde 6 yıl boyunca şaibeli işlerin yaşandığı ve bu yolsuzlukların 10 ay önce Yalova gündemi başta olmak üzere tüm Türkiye’de duyulması, bu kentin ne kadar sahipsiz olduğu gerçeğini bu kentte yaşayanlar, bir defa daha anlamışlardır.

Yeni seçilmiş AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ve yönetimi tarafından ele alınması gereken konunun kentin etnik yapısı göz önünde bulundurularak, demokratik bir ortamın kentin her bölgesinde uygulanması olmalıdır.

Gerek erken bir seçim, gerek zamanında (2023 yılında) yapılacak olan; Genel ve Başkanlık Seçimlerinde, AK Parti Yalova İl Teşkilatını oluşturan tüm kademelerin, Yalova’da etnik yapıyı göz önünü alarak, siyaset yapmalarını tavsiye ederken, hoşgörü ve kucaklama başta olmak üzere adaletli bir paylaşımı icraatlarıyla göstermelerinin de tam vakti diyorum.

Aksi durumun, Yalova AK Parti İl Teşkilatı için büyük bir hüsran olacağı gerçeği ise asla unutulmamalıdır.

Seçimle iş başına gelen Başkan Muğlim Bağatar başta olmak üzere, tüm yönetim kurulu üyeler görevlerinde başarılar diliyorum.

Yalova’ya ve Türkiye’ye hayırlı olsun...