Gülerman, ”Kötü yönetiliyoruz. İnsanlarımızın hayata ve geleceğe yönelik umutları tükeniyor. Vatandaşlarımızın toplumda bir arada yaşamaya, üretime ve çalışmaya dair şevkleri kırılıyor. Ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu zor koşulların farkındayız. Ülkemiz adeta karaya vurmuş bir gemi gibi, kaynaklarımız, topraklarımız, şehirlerimiz, köylerimiz, geçmişimiz, bugünümüz, geleceğimiz, umutlarımız yağmalanıyor. Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar habis bir tümör gibi tüm bedeni sarıyor. Toplumsal kuralsızlık ve amaçsızlığa; hukuk tanımazlığa; terör ve şiddete; işsizliğe; gelir dağılımında adaletsizliğe; bölgeler arasında dengesizliğe; insanlar arasında depresyona ve diğer psikolojik sorunların artmasına; yetersiz beslenmeye; sağlık sorunlarının, hastalıkların yaygınlaşmasına; aile içi şiddet ve geçimsizliğe, parçalanmalara; ranta ve çarpık kentleşmeye; uyuşturucu bağımlılığına; intiharlara; çeteleşme, mafyalaşma ve gasp olaylarının artmasına; tecavüz ve şiddetin yaygınlaşmasına; fuhşa; dilenciliğin, evsiz insanların ve sokak çocuklarının artmasına; kültürel yozlaşmaya; cinayet gibi ağır suçların artmasına; kurumlara ve topluma karşı güvensizliğe; toplumsal duyarsızlığa ve dayanışmanın zayıflamasına; ahlaki değerlerin bozulmasına, çürümesine; kurumlarda ve toplumun her yanında kayırmacılığın yaygınlaşmasına, liyakate önem vermemeye yol açıyor.” dedi.

“Kötü yönetim sonucunda kurumlarımız topyekûn çürüyor, toplum çöküyor.”

    İktidar partisi 12 yıllık icraatı dönemindeki sağlık reformlarını desteklediklerini belirten Gülerman, ”İmam hatip okullarının önünü açtı destekledik, başörtüsü sorununu kısmen de olsa çözdü destekledik, kuran kurslarını serbest bıraktı destekledik. Bizler hep doğrunun yanında olduk, yanlışın karşısında. Bunların yanında adeta cambaza bak taktiği uygulayan iktidar mensupları emekliyi, işçiyi, esnafı, köylüyü perişan etti, tarım bitti, hayvancılık bitti, ekilebilir araziler inşaat sektörlerine peşkeş çekildi, milli ekonomi modeli yerine Dervişin ekonomi modeli uygulandı iç piyasa, dış piyasa borç içersinde milli hâsıladan alınan pay her ne kadar yüksek gösterilse de hakikatte böyle değil, olsa idi emekli, işçi, memur geçim standardının üzerinde ücret alması gerekirdi.” İfadelerini kullandı.

  Ana Muhalefet CHP’nin muhalefet bile olmaması gerektiğini vurgulayan BBP Başkanı,  “Ülke yangın yerine dönmüş, bölge kaynıyor ana muhalefet kayıkçı kavgaları ile günü kurtarmaya çalışıyor, hiç bir proje yok, hiç bir öngörü yok çıkartılmak istenen karışıklıktan siyasi rant devşirmenin peşinde, CHP’yi tanımak için CHP’li belediyelere bakmak yeterli aslında,alın bakın Yalova gibi bir butik kenti bile yönetmekten aciz bir belediye,heykelden başka bir icraatları yok,3 dönemdir Yalova milletvekili olan sayın İncenin Yalova’ya çaktığı bir çivi veya diktiği bir ağaç var mı ki dördüncü dönem için yetki istiyor.Genel Başkanlarının bile kendine güveni yok,nerde görülmüş iktidara talip bir lider noterden senet verecek.Tam bir komedi. Ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu zor koşulların farkındayız. Kimileri gülüyor, kimileri ağlıyor; kimileri zulmediyor, kimileri zulme dur diyor; kimileri tamahkâr nefislerinin peşinde kamu malına el uzatıyor, kimileri hayâ edip, hakkı olanı istemeyi ar sayıyor. Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi olarak bizler “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır!” ilkesine göre, ülkemizin içinde bulunduğu güç koşulları göz önünde bulundurarak, halkımızın menfaatlerini her türlü kişisel menfaatin üs-tünde tutarak hakikatin ve hikmetin yanında yer aldık. Saadet Partisi çatısı altında bir araya geldik. 7 Haziran günü yapılacak Genel Seçimler için milletimizin heyecanla beklediği Milli İttifak’ı gerçekleştirdik. Milletimizin vicdanına, sesine tercüman olmak için; insanlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması için; huzur, güven, barış, kardeşlik ve adalet içinde yaşanan mutlu bir ülke tesis etmek için “Şimdi Saadette Birlik Zamanı” sloganı ile Milli İttifak’ta buluştuk.” dedi.

Saadet çatısı altında Milli İttifak’ı oluşturarak her işin güzel, çabuk ve az maliyetle yapılabilmesi için işi ehline vereceklerini söyleyen Gülerman, “Hiçbir vatandaşımız arasında, ayrımcılık, kayırmacılık yapmayacağız. İnsan haklarına saygılı, huzurlu, mutlu, barış ve kardeşlik içinde yaşanan bir toplum ve Türkiye için çalışacağız. Ülkemizi çözülemeyecek sorunu yoktur. Ülkemizde sorunları çözemeyen idareci sorunu vardır. Bize güvenin, bize inanın. İnançlı kadrolarla her sorun çözülür. Her işin güzel, çabuk ve az maliyetle yapılabilmesi için işi ehline vereceğiz.  Hiçbir vatandaşımız arasında, ayrımcılık, kayırmacılık yapmayacağız. İnsan haklarına saygılı, huzurlu, mutlu, barış ve kardeş’lik içinde yaşanan bir toplum ve Türkiye için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.