14-15 Ağustos tarihlerinde bu yıl 12.si düzenlenecek festival dolu dolu geçecek. Festivalin ağır konukları ise Ferhat Göçer ve Gökçe olacak. 12. Altın Çınar Festivali 14 Ağustos Cuma günü başlıyor. Uzun yıllardır yapılmayan festivalde 2 gün boyunca kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle unutulmaz konserler yer alacak. Festivalin ilk günü şair İsmet Hayri ile yazarlar Mehmet Güler ve Ayşe Didem imza gününde okurseverleriyle buluşacak. Festival kapsamında bu yıl 3x3 sokak basketbol turnuvası da düzenlenecek. Kızlar ve erkeklerde çeşitli yaş kategorilerinde düzenlenecek turnuvayla amatör sporcular hünerlerini sergileyecek.

Hababam Sınıfı Oyuncuları Çınarcık’ta

  Festivalin açılışı ise kortejle yapılacak. Kortejin sürpriz konukları ise efsanevi Hababam Sınıfı’nın oyuncuları olacak. Türk sinemasının en önemli filmlerinden olan Hababam Sınıfı’yla unutulmazlar arasına giren oyuncular korteje katılarak yıllar sonra Çınarcık halkıyla buluşacak.

  Festivalin ilk günü mehteran konseriyle devam edecek. En güzel bahçe ve balkon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesinin ardından da Mehmet Çevik sahne alacak. İlk günün yıldızı ise ünlü şarkıcı Gökçe olacak. ‘Tuttu Fırlattı’, ‘N’apardım bilmem’ isimli şarkılarıyla geniş kitlelerin sevgilisi olan Gökçe en güzel şarkılarını Cumhuriyet Meydanı’nda seslendirecek.

Erkekliğe İlk Adımı Atacaklar

  Festivalin ikinci günü de dolu dolu etkinliklere sahne olacak. Çınarcık Belediyesi tarafından yapılan sünnet şöleninde minik çocuklar erkekliğe ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşayacak. Yalova’nın sevilen gruplarından Çapa’nın vereceği mini konserin ardından ise yine Yalova’nın sevilen seslerinden Hakhan sahne alacak.

  Festivalin kapanışını ise ünlü sanatçı Ferhat Göçer yapacak. Milyonların sevgilisi olan ünlü isim ‘Yıllarım Gitti’ isimli son şarkısının yanısıra dillere pelesenk olmuş eserlerini de Çınarcık Cumuriyet Meydanı’nda seslendirecek.

Başkan Kurt’tan Davet

  Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yıllardır yapılmayan festivalin yeniden hayat bulmasından ötürü çok mutlu olduklarını ifade ederek dolu dolu bir program hazırladıklarını söyledi. 2 gün sürecek festivalde Çınarcıklıları ve ilçeye gelen tatilcileri eğlenceye, sanata ve spora doyuracaklarını kaydeden Başkan Kurt, “Hem Yalova’nın hem de Türkiye’nin ünlü isimleri Cumhuriyet Meydanı’nda bizlere keyifli anlar yaşatacaklar. Tüm Yalovalıları da festivalimize bekliyorum. Çınarcık, unutulmaz 2 gün yaşayacak” diye konuştu.