Etkinliğe, Yalova Valisi Esengül Civelek, Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk ve eşi, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, ak Parti Yalova Kadın Kolları Başkanı Melek Dedecan ve Yönetim Kurulu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Bursa İznik Elbeyli Belediye Başkanı Şakir Yıldız, AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Süleyman Çelebi, Eşi ve Yönetim Kurulu, AK Parti Çiftlikköy Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu, AKSA Fabrikası SEÇ Müdürü Semih Ersun ve eşi, BENOPLAST sahibi Birol Önderoğlu, Aksa Meslek Lisesi Müdürü Hakkı Yılmaz, Taşköprü İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Versak Denizçalı Köyü Muhtarı Halil İbrahim Koç ve eşi, Kabaklı Köyü Muhtarı Çetin Kaya ve eşi, ile Kabaklı Köyünden, Denizçalı Köyü’nden ve Taşköprü’den çok sayıda bayan katıldı.
     Taşköprü’nün Mücavir alanında bulunan Denizçalı Köyü, Kabaklı Köyü ve Taşköprülü bayanların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte açılış konuşmasını Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan yaptı.
       Ertan, ‘Bu akşam gerçekleştirdiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliği, geçtiğimiz yıllarda düzenlediklerimizin içinde en anlamlı ve değerlisidir. Bu açıdan inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim başımızın tacıdır. Kadınlarımızın yeri gelişen dünyada daha da iyi anlaşılmaktadır. Her zaman yapıcı ve düzenleyici olan kadınlarımızın bu topluma katkılarını saymakla bitiremeyiz. Son yıllarda kadınlarımızın gerek siyasal, gerek ekonomik, gerek kültürel hayata katılımlarının çoğalması bunun bir göstergesidir. Bu vesile ile geleceğimizin mimarı siz kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü’ kutlar, hepinize iyi eğlenceler dilerim’dedi.
     Ertan’ın konuşmasının ardından 2004 yılından 2013 yılına kadar geçen 9 yıllık süre içinde Taşköprü belediyesinin yaptığı hizmetlerinin tanıtıldığı slâyt gösterisi yapıldı. Slâyt gösterisi geceye katılan Yalova Valisi Esengül Civelek, üst düzey bürokratlar ve Taşköprülüler tarafından takdir ve beğeni ile izlendi.
   Taşköprü belediyesinin hizmetlerinin tanıtımının ardından Yalova Valisi Esengül Civelek, kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki yerini vurguladı.
     Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan’dan takdirle söz eden Vali Esengül Civelek yaptığı hizmetlerden dolay Ertan’ı tebrik etti.
   Civelek, kadınların erkekler ile eşit fırsatlara sahip olduğunu ve kadın isterse her işin üstesinden gelebileceğini söyledi.    Vali Esengül Civelek’i hayranlık ve dikkatle dinleyen Taşköprülü bayanlar duydukları memnuniyeti, Vali Esengül Civelek’i uzun süre alkışlayarak gösterdiler.
   Yalova Valisi Esengül Civelek’in konuşmasının ardından, tanınmış sanatçı Ramazan Çelik sahne aldı. Söylediği şarkılar ile bayanları coşturan Ramazan Çelik, etkinliğe katılan bayanlardan tam not alarak coşkuyla uzun süre alkışlandı.    Söylediği şarkılara tüm Taşköprülü bayanlar eşlik etti. Etkinliğe katılan bayanlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlence ve oynamaya devam ederek streslerini attılar.