2009 yerel seçimlerinde, CHP’den Çiftlikköy Belediye Başkan adaylığıyla seçimlere giren ve beş ay önce CHP’den istifa eden Sezer Köymen, ‘Çiftlikköy AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar’ın adaylığının hayırlı olması temennisinde bulunmak için Avusturya’nın Viyana şehrinden, doğduğu büyüdüğü Çiftlikköy’e gelerek, 30 Mart 2014 yılında yapılacak olan Mahalli Seçimlerde, AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar’a destek için geldiğini söyledi.

  Köymen yaptığı açıklamada, “Dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla ve bilgisiyle kendisini kanıtlamış bir arkadaşımız olan Ali Murat Silpagar’ın, Allah yolunu açık etsin.

  Beş ay önce CHP’den istifa ettim. 2009 yerel seçimlerde Çiftlikköy ilçesi CHP Belediye Başkan Adayı olarak seçime girmiştim. Halkın büyük bir teveccühünü aldık. CHP eski ilçe teşkilatının alehimize çalışma yapması ve gerçek CHP’liyim diyen partililerin bana oy vermemeleri nedeniyle seçim kaybettik.

  CHP’den istifa etmemin sebebi, Çiftlikköy CHP eski ilçe teşkilatının yeniden başa gelmesi ve eski ANAP’lı, bugünkü CHP’li başkan adayı Metin Dağ’ın Cumhuriyet Halk Partisi’ne, seçimlere sayılı günler kala katılmasıdır.

  İlkelerim doğrultusunda eski Anap’lı Çiftlikköy Başkanı Metin Dağ’la yan yana yürüyemezdim. Bağımsız kalmayı uygun gördüm. Ben, bu dönem CHP’li olan Metin Dağ’ın yanında olsaydım, geçen seçimde bana oy vermiş insanlara haksızlık yapacaktım. Bu bana yakışmaz dedim ve CHP’den istifa ettim. Şuanda hiçbir partiye üye değilim. Çiftlikköy AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar’ı çocukluğundan beri tanıyorum. Silpagar’ın dürüstlüğüne, çalışkanlığıyla, bilgisiyle kendisini kanıtlamış bir arakadaşım.

  AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adaylığı kendisine hayırlı olsun. Allah inşallah yolunu açık eder. Ali Murat Silpagar bu işi başaracaktır. Çiftlikköy’ü çok iyi yere getireceğine inanıyorum. Çiftlikköy Belediye Başkanlığı görevini Silpagar layığıyla yapacağı için kendisini destekliyorum.

  Çiftlikköy’e yeni bir enerji ve sinerjinin gelmesi halk için çok iyi olacaktır. Ben, CHP’ye ihanet etmedim. CHP daha önceki seçimlerde Metin Dağ’ı partiye almadı. Metin Dağ’ın daha sonra AK Parti’yle temas kurup bu partiye geçemeyince, CHP’ye gelmesini ben içime sindiremedim” dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel