11. Sınıflarla bir araya gelen YTSO Kadın Girişimciler Kurulu  eğitim grubu, öğrencilere girişimciliği anlatarak bir nevi girişimcilik aşısı yaptılar.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan İKGK Başkanı Zuhal Karakoyun, kendi iş deneyimlerini de paylaştıktan sonra, sözü Serap Türkyılmaz’a verdi. Türkyılmaz “Bir masanın dört ayağı vardır. Biri eksik olursa topal olur. Fırsat, sabır, para ve fikir önemlidir” dedi.

İleride iş bulmak daha da zorlaşacak. Bu nedenle sorumluluklarınız daha da artmadan genç ve dinamikken ve de internetle, bilgisayarla çok yakın olan gençlerin internet üzerinden sermayesiz iş kurabilmeyi hedeflemelerinin çok daha kolay olacağı vurgusunu yaptı. "NEFES" firmasının sahibi Şebnem Koçgündüz ise yıllar önce turizm okumasına rağmen kendisinin satış yapmayı çok sevdiğini fark ederek turizmden uzaklaşıp pazarlama üzerine yoğunlaştığını ve paradan çok fikrin çok önemli olduğu vurgusunda bulundu. "Geleceğinize Yön Verirken Girişimciliği De Öğrenin" diyen kurul başkanı Zuhal Karakoyun, öğrencilere sizler gelecekte öğretmen, hemşire, aşçı olabilirsiniz. Ama memurluk sınavlarına girip, bir gün memur olmayı hayal etmek yerine, ortaklarınızı şimdiden belirleyerek en samimi arkadaşlarınızla gelecekte iş kurma planları yapabilirsiniz, ya da babanızın işletmesini devir almak adına o işe uygun okullarda okuyarak, ikinci kuşak üçüncü kuşak olarak işletmenizi geliştirebilirsiniz dedi.

İKGK Başkan Yardımcısı Emine Yüksekol ise bu ülkenin kendi markalarına ihtiyacı var. Bu anlamda facebook, gittigidiyor.com, hepsiburada.com vb. siteleri inceleyin. İnternet üzerinden sermayesiz para kazanmak için projeler üretin dedi.

Ülkemizin memurdan çok girişimciye ihtiyacı var, hele de nüfusumuzun %50 si kadınken kadınlarında tereddütsüz iş hayatı içinde olması gerektiği uyarısında bulunurken, kızlarımıza seslendiler. Oturmak ve beklemek yok. Elimizin hamuru ile erkek işine bulaşacağız dediler.
Bu anlamda, bu ortamı hazırladıkları için Okul Müdürü  Zeynep Hacı Bektaşoğlu’na teşekkürlerini ilettiler.