Başkan Silpagar’ın yanı sıra Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Ak Parti İlçe Başkanı Ogün Şengün’ün 23 Nisan Meydanında yaptığı konuşmalarla coşan Çiftlikköylüler, fener alayı yaparak Sahil Mahallesi’ne yürüdü. Ak Parti il ve ilçe teşkilatları üyeleri ile meclis üyelerinin de yer aldığı gecede meşalelerle geceyi aydınlatan mitinge katılan binlerce Çiftlikköylü, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seçim öncesinde desteklerini gösterdi. 

Başkan Silpagar, kahramanları selamladı

   Akşam saatlerinde 23 Nisan Meydanı’nda bir araya gelen Çiftlikköy ve Yalova’dan katılan Ak Partililere seslenen Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Şu anda 30 Mart’ın kahramanlarını görüyorum, hepsini tek tek selamlamak istiyorum. 30 Mart’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kahramanı Sayın Temel Coşkun beyefendiyi alkışlıyorum. 30 Mart’ın kahramanı İl Başkanımız Yusuf Ziya Öztabak’ı saygıyla selamlamak istiyorum. 30 Mart’ın kahraman neferlerinden Çiftlikköy İlçe Başkanı kardeşim Ogün Şengün’ü alkışlıyorum. 30 Mart’ın kahramanlarından Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, siz değerli Ak Partililerimiz, siz değerli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız; Sizlere soruyorum, siz değerli kahramanlarla 10 Ağustos’un da zaferle geçileceği, yüzde 50’nin üzerinde ülke genelinde oy çıkacağı malumunuz öyle değil mi? Evet mi? Biz de üzerimize düşeni yapacak mıyız Çiftlikköy’de. O zaman iş bitmiştir. Sizleri sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.


Şengün, “Yalova’da yüzde 60, Çiftlikköy’de yüzde 65”


Ak Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Ogün Şengün, “Çiftlikköy halkı olarak biz ne demiştik? 30 Mart’ta belediye başkanını makama oturtacağız demiştik. Oturtturduk, Çiftlikköy için en iyisini yaptık. Şimdi sıra geldi 10 Ağustos’a. İlk defa liderimiz bizden bir şey istiyor. 12 seneden beri hep o bize bir şeyler yaptı. Yalova’da sadece 1,6 katrilyonluk yatırım yaptı. Bunun 600 milyon lirası ulaşım ve haberleşme. Türkiye’nin en önemli yatırımı Yalovamızın kenarında 421 km’lik yolu başbakanımız bir emirle yaptırıyor. Ben bir babayım 2 tane çocuğum var. Allah razı olsun, açıkça ifade ediyorum senelerden beri bir tane ders kitabına 1 lira para vermedim. Zengin fakiri ayırmadan herkese ders kitabı verdi. 7 trilyon Yalovamızın cebinde kaldı. Çocuğumuzu okula bıraktığımız ilk gün kitapları sıralarının üstünde. Allah razı olsun. Peki biz ne yapacağız? Başbakanımıza olan vefa borcumuzu ödeyeceğiz. 10 Ağustos’ta sandıklarımıza sahip çıkacağız. Bir oy bir oydur. Bizim hedefimiz Başbakanımızı, dünya liderimizi en üst noktaya çıkarmak. Onu da yapacağız Allah’ın izniyle. Yalova’da en az yüzde 60, Çiftlikköy’de de yüzde 65in üstünde oyla Başbakanımızı Cumhurbaşkanlığı makamına göndereceğiz” diye konuştu. 


Temel Coşkun’dan, “Oylarımıza sahip çıkalım” vurgusu


Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise Çiftlikköy halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında 10 Ağustos’ta herkesin oyuna sahip çıkmasını istedi. Milletvekili Coşkun, “Biz Bu meydana yabancı değiliz. Bu meydanda ter akıttık, bu meydanda emek verdik. Bu sokaklarda çok yürüdük ama hamdolsun neticesini de aldık. Biraz önce Belediye Başkanımız Sevgili Kardeşim Ali Murat Silpagar kahramanları ilan etti. Kahramanlar sizlersiniz, kahramanlar Çiftlikköy. Öyle bir karar verdi ki, değişimden, dönüşümden, yenilikten yanayım dedi ve Ak Partinin hizmetlerini Çiftlikköy’de görmek istiyorum dedi. Ben de bir kez daha değerli Çiftlikköy halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bütün Türkiye’de hizmetiyle gönüllere giren, kimine göre Kasımpaşalı, kimine göre uzun adam, kimine göre kahraman, kimine göre mazlum bir insan, kimine göre yürekli bir insan, kimine göre cesaretli bir insan ama kendini bu millete adamış bir insan Recep Tayyip Erdoğan. İşte şimdi sıra ona olan görevimizi yerine getirmeye geldi” dedi. 

Başbakanımızı Cumhurbaşkanı yaptık diyene kadar göreve devam edeceğiz’
         İhalesi geçmiş dönemlerde 6 kez iptal edilen Körfez Geçiş Köprüsünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan döneminde yapılmakta olduğunu dile getiren Temel Coşkun, Marmaray projesinden örnek verdi. Geçmişte hayal olan pek çok projenin artık gerçeğe dönüştüğünü kaydeden Temel Coşkun, birilerinin bunlara karşı çıkmakla meşgul olduğunu ve neden yapıldığını sorguladığını söyleyerek, “Rahatsız oluyorlar. Gezi olaylarıyla başladı hainlikleri, 17 Aralık ve 25 Aralıkla devam etti hainlikleri. Ama karşılarında kaçan, ürken, korkan birisinin olmadığını bilmiyorlardı. Karşılarında büyük bir isim, büyük bir cesaret, büyük bir lider, büyük adam, uzun adam, Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu bilmiyorlardı. Hani bir zamanlar şapkasını alıp gidenler vardı, zannettiler ki öyle olacak, biz çekip gideceğiz. Yok, sert kayaya çarptılar. Bu millet destek verdi” diye konuştu. 
           10 Ağustos’ta da seçimlerde herkesin oylarına sahip çıkmasını isteyen Temel Coşkun, “Tabiri sevmiyorum ama su uyur düşman uyumaz, Pazar günü herkes öyle bir görev yapacak ki, sandıklara öyle bir sahip çıkacağız ki, inşallah Başbakanımızı Cumhurbaşkanı yaptık diyene kadar göreve devam edeceğiz. Pazar günü zamanınızı başka yer ayırmayın. Zamanınızı uzun adama, büyük lidere, Recep Tayyip Erdoğan’a ayırın” dedi. Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da, konuşmasında pazar günü herkesin sandık başına giderek oy kullanması gerektiğinin altını çizdi. 
Sık sık alkışlarla ve tezahüratlarla kesilen konuşmaların ardından coşkulu kalabalık, Atatürk Caddesi boyunca yürüyüşe geçti. Meşaleler ve bayraklarla geceyi renklendiren fener alayı, Özdilek yanından geçerek Sahil Mahallesi’nin sokaklarını dolaştı. Halkın büyük ilgisiyle devam eden konvoy, sahil gezi yolundan mokamp alanına varılmasıyla son buldu.