Açılışa Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, Kirazlı Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Kıran ve esnaflar katıldı. Törende konuşma yapan Kirazlı Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Kıran; “10 yıldır süren sıkıntımızı sona erdiren belediye başkanımız Yakup B. Koçal’a teşekkür ederiz. Yolumuz yenilendi, köprümüz yapıldı, sanayi sitemizin yönetim kurulu binası ve mescidimiz yenilendi. 2 trilyonluk yatırımla esnafımıza büyük katkı sağlayan belediye başkanımıza emeklerinden dolayı şahsım ve esnafımız adına teşekkür ederim” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ise; “Yalova ekonomisinin önemli kısmını esnafımız oluşturuyor. 10 yıl evvel Kirazlı Sanayi Sitesi’ni kurarak esnafımıza yeni bir faaliyet alanı oluşturduk. Büyüyen sanayi sitesinin tek giriş olması mümkün değildi. Buraya yeni bir yatırım yapmak mecbur hale gelmişti. Köprü, yol ve kaldırımlar, dere ıslahı gibi yatırımları tıpkı merkez kabul ederek ciddi bir bütçeyle yaptık. Neticede yapılan bu iş Yalova insanına ve çalışanına yapılan bir iştir. Sanayi sitemizin artık daha rahat bir ortama kavuştuğunu düşünüyorum. Bu düşünceler içerisinde yatırımların hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Koçal ve beraberindeki heyet, esnafa hayırlı işler dileyerek Kirazlı Sanayi Sitesi yönetim kurulu binasına yürüdü. Cuma namazı ve edilen duaların ardından mescidin açılışı da gerçekleştirildi.