“35 yıldır sporun içindeyim. Ömrüm amatör spora ve gençlerimize destek vermekle geçti” diyen Resul Kocaağa, “İnandığım, güvendiğim Vefa Salman’ın davetine kayıtsız kalamadım” şeklinde konuştu. 

Kuruluşundan bugüne kadar Doğuşspor camiasında her alanda görev aldığını, başkanlığından antrenörlüğüne kadar kendisine verilen tüm görevleri yerine getirdiğini belirten Kocaağa, “Yıllardır Yalova’da amatör spora hizmet vermeye, gençlerimizin spor yapabilmelerini sağlamaya çalıştım. Yüzlerce sporcu yetiştirdim. Yaşadığı kente ve kentin insanlarına karşı her zaman sorumluluk duyan bir kişi olarak zaten siyasetten zaten uzak değildim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesiyim. Birlikte Doğuşspor’da da yöneticilik yaptığımız Başkan adayımız Vefa Salman’ın ‘Bundan sonra Belediye Meclis çatısı altında da birlikte görev yapacağız’ daveti üzerine seve seve bu kutsal görevi kabul ettim. Kendisine zaten çok inandığım ve güvendiğim Başkanımızla, Yalova’mıza, mahallemize ve amatör sporumuza hizmet etmekten onur duyacağım” şeklinde konuştu.
Kocaağa’nın Yalova’da amatör spora hizmet vermiş en önemli isimlerden biri olduğunun altını çizen CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ise, “Sayın Kocaağa en küçük bireysel çıkar gözetmeden, özellikle Doğuşspor’da yüklendiği misyon ve vizyonu ile örnek bir kişiliktir. Sporda, altyapısı konusunda Yalova’nın markalarından biridir. Yetiştirdiği Yalova’mıza ve Türk futboluna kazandırdığı ve kazandıracağı isimlerle kentimize büyük hizmetler vermiş ve de vermeye devam edecektir. Yeşil sahalardaki bu başarısını ve örnek kişiliğini bundan sonra Belediye Meclisi çatısı altında da sürdüreceğine inancım tamdır” Dedi.