Gezi Parkı eylemlerine katılan gençler için “Onlar mı bu ülkenin gençliği?” sözlerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Muharrem İnce ayrıca Başbakan Davutoğlu’na da “Yüzde 10 barajı partilere Meclisin yolunu kapatıyor. Sen parti kapatmayı bırak önce bu yüzde 10 barajını kaldır.” Çağrısında bulundu.  

İşte Muharrem İnce’nin o konuşması; ”Türkiye artık bir parti devleti tarafından yönetilmektedir. Başbakan görünümlü müsteşar Ahmet Davutoğlu, “Gelin bu parti kapatma işini toptan bitirelim” diyor. Nasıl bitireceksin? Mecliste Genel Kurul’un idaresine bırakacaksın. Ya siz zaten sabıkalı bir partisiniz. Nasıl olur da Meclis çoğunluğu sizde olduğu bir durumda Genel Kurula bunu bırakabiliriz? “Parti kapatmayı bırakalım” diyor.

 Ona diyorum ki ben partilerin önünü kapamayın, yolunu kapamayın önce. Yüzde 10 barajı partilere Meclisin yolunu kapatıyor. Sen parti kapatmayı bırak önce bu yüzde 10 barajını kaldır. Partilere Meclis yolunu kapatma.”Biz mi getirdik yüzde 10 barajını” diyor. Tamam siz getirmediniz darbeciler getirdi, Kenan Evren getirdi ama darbecilerin getirdiği bu yüzde 10 barajını savunuyorsunuz. Biz savunmuyoruz. Biz demokrat bir duruş sergiliyoruz. Gelin bunu kaldıralım diyoruz.

Kaçak sarayda oturan zat, ‘Bu ülkenin gençliği kim?’ dedi. Ey Recep Tayyip Erdoğan, kimdir bu ülkenin gençliği? Sınava girmeden sınava giren adayların hakkını yiyerek, kamu bankalarında, kamu işlerinde AKP’li babaları sayesinde KPSS’siz kamuya atananlar mıdır bu memleketin evlatları? Yoksa trilyona 3-5 kuruş diyenler bu ülkenin gençliği midir sizin gözünüzde. Ya da siyasete girmeden önce tek mal varlığı yüzüğü olan bir siyasetçinin gemi alan çocukları mıdır? Gemi üstüne gemi, şirket üstüne şirket kuranlar mıdır? Yoksa bu ülkenin gençleri sıfırlama günlerinde babalarını anlamakta güçlük çekenler midir? Yoksa bu ülkenin gençleri mağdur edebiyatı yapıp iş adamlarının bursuyla Amerika’da okuyanlar mıdır? Yoksa bu ülkenin gençliği kısa yoldan köşe dönenler midir? Girişim zekâlı bakan çocukları mıdır? Kimdir bu ülkenin gençliği? O sokaklarda direnen, sokaklarda yürüyen işçilerin, memurların, gençlerin, işsizlerin, kadınların, erkeklerin, Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrenecek demokrasi dersi yok."

Haber-Foto: Eda Tan