Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Saadet Partisi Milletvekili Adayları Talip Bayburtlu ve Mehmet Mete İl Özel İdaresi çalışanlarını ziyaret ettiler.Daha sonrasında Armutlu'da seçmenlerle buluşan Milletvekili adayları projelerini seçmenlere anlattı. Emekli,işçi ve memura %50 zam sözü veren Talip Bayburtlu ''İktidarımız döneminde işçiye, memura, emekliye ve tüm emekçilere en az yüzde 50 zam verilecek. Doğumundan ölümüne kadar herkes sigortalı sayılacak, nüfus cüzdanları aynı zamanda sağlık karnesi olarak kullanılacak. Üniversite harçları kaldırılacaktır. Gelir dağılımında adalet sağlanacak. Halkımızla barışık yeni bir anayasa yapacağız. Mevcut anayasa bir darbe ve vesayet anayasasıdır.

Milletimizin bu anayasadan kurtulması gerekir."Doğum yapan anneye bir yıl boyunca destek olarak, 'işsizlik maaşı' verilecek. Engelliler için istihdam imkanları artırılacak, kamuda engellilere açık kontenjanlar derhal doldurulacak. Engelliler için bir 'Engelli Fonu' kurulacak. 65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapacağız. Emekli maaşları yüzde 50 oranında artırılacak. Ayrıca bankaların memurlara ödediği promosyon oranında emeklilerinde banka promosyonundan yararlanması sağlanacak. Emeklilikte yaş değil, hizmet süresi esas alınacak.’’dedi.

Siftahsız kepenk kapatan esnaflar olduğunu belirten Bayburtlu , “Küçük esnafın bitme noktasına geldiğini vurgulayarak, ülkemizde sürekli artan adaletsiz vergiler ve cezalar, esnafın belini kırıyor. Bayburtlu, faizsiz kredi, borçların faiz bölümünün silinmesi, asgari ücretliden vergi alınmaması gibi vergi ve AVM’ler ile ilgili düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Ziyarette seçmenlerle buluşan Milletvekili Adayı Mehmet Mete ise oy vermenin vebali olan bir davranış olduğunu belirterek “Bu sebeple, kendilerinden hizmet beklediğiniz kadroları iyi araştırın. Çevrenize bakın, tahrip olan milli ve manevi değerlere bakın, köylerinizi terk etmek zorunda bırakılan yetişkin evlatlarınıza bakın, ekonominize bakın. Unutmayın ki maneviyatı ön plana koymayanlar kimseye hakkını veremezler. Bu yüzden emanetinize talibiz ve tek kuruşunuzu dahi yedirtmeyiz. Çare milli değerler, Milli Görüş Saadet’tir.Milli Görüş iktidarında üniversite harçları kalkacak. Üniversite öğrencilerimize, gönüllülük esasına göre, burs karşılığı yarı zamanlı danışman/rehber olarak çalışma imkanı sunulacak. Zorunlu öğretim kapsamındaki ilk, orta ve lisedeki öğrencilere ücretsiz servis hizmeti ve bedava öğle yemeği verilecek. YÖK kaldırılacak. Beşikten mezara kadar herkes sağlık sigortalı olacak, yeşil karta ve herhangi bir ek ödemeye gerek kalmadan sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanılacak. Vatandaşların eczanelerde borçlu olduklarını öğrendikleri katkı payı ödemeleri kaldırılacak. Kırsal kalkınma desteklenecek. Herkes kendi işinin sahibi olacak, kırsal kalkınma için 'Yeni Nesil Kooperatifler'in kurulmasına öncülük edilecek. Türkiye'de işsizlik, kalkınma ve dışa bağımlılık problemi, sanayileşme yolu ile bilgi ve teknoloji üretilerek çözülecek. Devletin 450 milyar lira tutarındaki iç borcunun bir kısmı, kamunun kamuya olan borçlarının silinmesi yoluyla, bir kısmı uzun vadeli bir plan dahilinde merkez bankası kaynakları vasıtasıyla, kademeli olarak sıfırlanacak.’’ diye konuştu.