“Olayın sorumluluğu tamamen bana ait” yazılı not bırakarak sorumluluğu üstüne alan ve onurlu bir duruş sergileyen Japon Mühendisin adının Yalova’da yaşatılacağını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman açıklamıştı.

Gazipaşa Caddesi üzerinde Hayrettin Karaca’nın heykelinin yer aldığı alanın karşı tarafına yerleştirilecek olan anıtta Japon Mühendis Ryoichi Kishi’nin hikayesi de anlatılacak. Anıt için 16 Eylül’de açılış yapılacak.  

“İnsanlar büyük emek harcadı. Olayın sorumluluğu tamamen bana ait. Kimsenin kusuru bulunmamaktadır” diyerek onurlu bir duruş sergileyen Kishi’nin adını kentimizde yaşatacağımızı bu üzücü olayı yaşadığımızda belirtmiştim diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman şunları dile getirdi; “Yaşadığımız 1999 depremi sonrasında bizlere destek olmaya koşan halen kullanmakta olduğumuz İtfaiye Müdürlüğü binamızı yapan Japon kardeşlerimizdi. Körfez geçiş köprüsünde görev alan ve halatın kopmasından kendini sorumlu tutan Ryoichi Kishi binlerce yıllık Japon geleneğini sürdürerek verilen görevi yerine getiremediği için bir çeşit harakiri yolunu seçmiştir. Onun adını yaşatarak hem Japon kardeşlerimize vefamızı hem de tüm insanlığa görev ve sorumluluk bilincinin nasıl bir duygu olduğunu göstermek adına bir anıtı 16 Eylül’de açacağız.”