Bölgesel Amatör Lig'te mücadele eden Yalovaspor'a Armutlu Belediyespor karşılaşması öncesinde moral desteği vermek için maç gecesi Tesisleri ziyaret eden Belediye Başkan Adayı Salman, futbolculara baklava ikram edip, tek tek başarılar diledi.

 Ardından Yalovaspor Kulübü Başkanı Hakan Suiçmez ile kulübün yaşadığı sıkıntıları konuşan Başkan Adayı Salman, Yalova’nın ilk ve en önemli markalarından biri olan Yalovaspor’un mutlaka hak ettiği konuma yeniden kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Salman, tarihi boyunca Yalovalılara pek çok mutluluk yaşatan ve Yalova’nın adının duyurulmasında çok önemli bir rol oynayan Yalovaspor’u, içinde olduğu bu duruma kimlerin, nasıl ve neden düşürdüğünü tüm kamuoyunun çok iyi bildiğini kaydetti ve şunları söyledi; “Tüm bunların neden yapıldığı kamuoyuna yarım yamalak açıkladıkları yeni Kent Merkezi Projeleri ile daha net bir şekilde ortaya çıktı. Yalovaspor’u Amatör Lige düşürdüler ki, içinde tesislerinin bulunduğu bu alanı rant alanına çevirebilsinler. Klasik taktikleri, önce zarar ettir, gözden düşür sonra sat’ dedi.

“YARISI KENT MEYDANI YARISI RANT MEYDANI”

          Salman, ‘Açıkladıkları yeni Kent Meydanı Projeleri ile toplam 70 dönümlük bu alanın, 30 dönümüne kent meydanı yapacaklar. Projelerinin açıklamadıkları diğer bölümünde ise kalan 40 dönümü ise Yalovaspor Tesisleri’nin de yıkarak yüksek yoğunlukta konut alanına çevirdiler. Burayı 25 metre yükseklik ve emsal 2.00 yapılaşma şartı ile rant alanına yapacaklar. 30 Mart’ta yeniden seçilirlerse önlerinde hiçbir engel kalmayacak. Bu oyuna dur diyebilmek için Yeşil-Kırmızılı renklere gönül vermiş herkesin desteğini bekliyorum.”Dedi.

İNKILÂP VAPURU YALOVASPOR’A GELİR KAPISI OLACAK”

Yalovaspor’un ekonomik sorunlarının çözümü için kalıcı gelir kaynakları yaratılması gerektiğini vurgulayan Başkan Adayı Salman, “30 Mart’tan sonra İnkılâp Vapuru’nu Yalovaspor’a tahsis edeceğim. Hem Yalovaspor’a ciddi bir gelir sağlar, hem Yalova’mıza güzel bir mekân kazandırmış oluruz. Hem de el birliği ile Yalova’nın gençlerine iş imkânı sağlarız” dedi.

CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman bir gün önce de CHP Grup Başkanvekili ve Milletvekilimiz Muharrem İnce ile birlikte Yalova’nın köklü kulüplerinden Gençler Birliği Spor Kulübü’nü ziyaret etti.