CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Murat Ocak, ‘Kadıköy’de AK Parti Belediye Başkan adayına karşı büyük tepki olduğundan dolayı CHP geçişi olarak karar verdim’ dedi.

‘AKP’nin oy oranı sürekli düşmekte’

     Eşit yurttaşların yaşadığı, kendine değil, kentine çalışan belediye istediklerini ifade eden Özel, ‘Bizler aslında çok şey istemedik. Eşit yurttaşların yaşadığı, kendine değil kentine çalışan belediye istedik. Demokrasi denilen şey sandıktan çıkmaksa, bunu hep birlikte başaracağız. Şuandaki iktidar şaşırmış. Yalova AK Parti İl Başkanı geçtiğimiz aylarda %70 oy alacaklarını söylüyorlardı. Şimdi %60’lara indiler. Bir taraftan da anketler yaptıklarını AK Parti’nin oyunun sürekli yükseldiğini söylüyorlar. Bizlerde anketler yaptırıyoruz ama bizler doğrularını söyleyeceğiz. Şunu gözlemliyoruz, yapılan çalışmalarda, insanların %70’e yakını AKP’yle mevcut belediye başkanı Yakup Koçal’ın birleşmesine tepkili. 17 Aralık’ta yapılan hareketin iktidara karşı yapılan bir hareket olmadığını, hırsızları yakalama oranı olduğunu kabullenende %70’lerde. Ülke genelinde AKP’nin oy oranı sürekli düşmekte. CHP, daha önceden olduğu gibi kapılarını herkese açmıştır. Yalova’da birçok CHP’ye katılım oldu. Kadıköy beldemizden AKP’den koparak, CHP’ye gelen bugün rozetini takacağımız Murat Ocak’a partimize katıldığı için teşekkür ediyorum’ dedi.

Kadıköy’de mevcut adaya karşı büyük tepki olduğundan dolayı CHP geçişi olarak karar verdim’

     CHP’den Kadıköy Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Murat Ocak, ‘Beni CHP’ye kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Kadıköy’de yaşanılan siyasetin yanlış olduğunu anladım ve CHP’ye geçmiş bulunmaktayım. Ben Kadıköylüyüm, Kadıköy’de okudum ve Kadıköy’de çalışıyorum. Kadıköy beldesinde yaş sebze ve meyve pazarlama işiyle uğraşıyorum. Kadıköy’de AK Parti Belediye Başkan adayına karşı büyük tepki olduğundan dolayı CHP geçişi olarak karar verdim’ dedi.

Konuşmaların ardından, Özcan Özel CHP’ye katılım gösterenlere rozet taktı.

Haber Foto: Gamze Yüksel