Altınova Belediyesi, Kardeş Belediyesi çalışmalarını yürüttüğü Makedonya Üsküp Studenican Belediyesi’nin Yağlık Güreş Kulübü’ne bağlı sporcu, antrenör ve yöneticilerden oluşan 20 kişilik ekibi ilçede ağırlıyor.

Ata sporu tanıtılıyor

Misafir sporcuların en iyi şekilde ağırlandığını ve bölgemizde kampa girerek yağlı ve minder güreşi antrenmanları yaptığını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Misafir sporcularımız bir haftadır ilçemizde ve İzmit’te düzenli olarak antrenman yapıyor. Ata sporunu yaşatan bu misafir sporcularımızı geçtiğimiz hafta düzenlenen Gölcük Belediyesi Yağlı Güreş Müsabakalarına götürdük. Burada ata sporunun ruhunu bir kez daha yaşayan misafir güreşçilerimize ilçemiz ve İzmitli güreşçilerimiz de büyük destek oluyor” dedi.

Sekasem’de minder antremanı

Atınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın kuzeni Kocaeli Büyükşehir Beediyesi2nin Milli Güreşçilerinden Mustafa Bayram2ın da yakından ilgilendiği Makedon Güreşçiler, SEKA Sporcu Eğitim Merkezi (SEKASEM)’nde minder güreşi antrenmanları da yapıyor. Asıp Kurtişi’nin kulüp başkanlığını yaptığı Makedonya Üsküp Studenican BelediyesiYağlı Güreş Takımı, kendilerine bu kampı yapma imkânı sağlayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’a teşekkür ettiler.