Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü tarafından  Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar müdürlük binasında yapılan toplantıyla kamuoyuna bildirildi.

Yalova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban katıldığı toplantıda açıklama yapan Uzun,Yalova'da 4 bin 320 engelli bireyin bulunduğunu, 2 adet Özel Bakım Merkezinde bakım görmekte olan 111 engelinin de ücretlerinin devlet tarafından ödendiğini belirtti.

Uzun,”Engelli kimlik kartları hızla engelli vatandaşlarımza ulaştırılmış ve 1453 vatandaşımıza kimlikleri verilmiştir. Yine engelli vatandaşlarımız için erişebilirlik çalışmlara kapsamında komisyon çalışmaları yıllık olarak planlanmış ve kamu binaları başta olmak üzere denetimelre başlamıştır. 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde 100’e yakın okulumuz incelenmiş ve uyumlaştırma çalışmaları başlamıştır “ dedi.


Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bağımlılıkla  mücadele çalışmaları

Yalova Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hilmi Uzun  madde bağımlılıkları kapsamında il genelinde ki bilgilendirme ve çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu.

 

Uzun,”Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele kapsamında il  düzeyinde Halk  Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde çalışmalar yürütülmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak koruyucu önleyici faaliyetlerin uygulanması sorumluluğu ile çalışmalar yapılmaktadır.

Koruyucu önleyici hizmetler kapsamında madde deneyimi olan çocuğa yaklaşımda sağlıklı ve yararlı olabilecek ebebeyn tutumlarına yönelik ailelerle çalışmalar amaçlanmaktadır. Öncelikle çocuk ve gençlerin  ailelerinin bilinçlenmesi ve aile için ilişkilerin güçlendirilmesi amaçlanarak çocucuğun gelişim alanlarının ve gelişim dönemlerinin tanıtılması sağlıklı bir ilişki için ebebeyn tutumları ve sınırları hakkında bilgilendirme yapılması farklı gelişim dönemlerinde karşılaşılabilecek risklerin farkına varılması riskli durumlar karşısında hangi yaklaşımlarla hareket edilmesi yönünde bilgilendirme eğitimler yapılarak ailelerin farkındalıklarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Ancak ebebynler için çocuğun madde kullandığını öğrenmek çok endişe verici bir süreç olduğundan bu durumda ebebeynlerin beklentisi kendi yapabileceklerinden öte bir an önce çocuklarının tedavi edilmesi olmaktadır.Madde bağımlılığına yönelik tedavi hizmetleri görev alanında olamayan kurumumuzda, hizmet verilen gruplar içerisinde madde kullanımı tespit edilen çocuk ve yetişkinler  için gerekli tedbir ve tedavilerin alınması yönünde ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi yapılmaktadır. Bu kişilerin, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık hizmet birimlerine, Sağlık odaklı çalışan sivil toplum kuruşlarına, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezlerine başvurabilecekleri verilmektedir “  ifadelerini kullandı.