Yaklaşık 2 dönümlük bir alanda kurulu olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde Veteriner Hekim Elif Gümüşalan, yardımcı personeller Adem Fikret Karadeniz’le Suat Bahadır’dan oluşan ekip, kısırlaştırma, aşılama, bakım, sahiplendirme çalışmalarını rutin olarak sürdürüyor.

Merkezde kısırlaştırılan ve bakıma muhtaç sokak hayvanları için 10 adet yuva bulunuyor. Özel bir teknikle uyuşturularak merkeze getirilen sokak hayvanları steril ortamda Çiftlikköy Belediyesi Veteriner Hekimi Elif Gümüşalan tarafından ameliyat edilerek kısırlaştırılıyor. Kısırlaştırılan her bir sokak hayvanı, kuduz aşıları ve paraziter uygulamaları çipi yapıldıktan sonra küpesi takılarak 10 günlük müşahede sürecinin ardından alındığı bölgeye bırakılıyor.

Geçtiğimiz aylarda çip uygulamasına geçen Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde şimdiye kadar 30’u aşkın sokak hayvanına çip takıldığını belirten Veteriner Hekim Elif Gümüşalan, sokak hayvanlarının gerekli işlemler yapıldıktan sonra talep eden vatandaşlara sahiplendirildiğini belirtti. Gümüşalan, her yıl ortalama 70 kedi ve köpeğin sahiplendirildiğini kaydetti.

Empati projesi ile öğrencilerin yaptığı yuvalar teslim edildi

Geçtiğimiz günlerde Çiftlikköy Kaymakamlığı personeli Nihat Özer’in başlattığı Empati Projesi kapsamında, Çiftlikköy Ruhsar Aksoy İlkokulu öğrencilerinin yaptığı ve sınıf isimlerinin adı verilen yuvalar, Rehabilitasyon Merkezi’ne hediye edildi. Ardından rehabilitasyon merkezini ziyaret eden öğrenciler, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan faaliyetlerle ilgili olarak bilgilendirildi. Veteriner Hekim Gümüşalan, bu etkinliğe destek veren Çiftlikköy Belediyesi başta olmak üzere, Saray İlaçlama’ya, projeye katkı veren Yalova Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ettiklerini kaydetti.