7 Haziran için aday adalığı müracaatında bulunan aday adaylarının tekrar aday olmasından daha normal bir şey olamayacağını vurgulayan Aydın,” Ancak adaylık müracaatını yaptığımız günden gelinen o nokta da bazı stratejik kararların göz önünde bulunan durumların ve şekillerin yeniden bir erken seçim yapılmasını gerektirdi. Ülkemiz yeni bir erken seçime gidiyor. Bu seçim öncesinde sınırımızda yaşanan olumsuz durumları seçimler itibariyle ve bugün itibariyle ben sonuçlanmasını temenni ediyorum “ dedi.

 

Aydın,“Erken seçilme derdin de değilim “

7 Haziran seçimlerinde aday adayı olduğunu hatırlatan Aydın,” Aday adayı olurken de ben bir vizyon belirledim.  Aday adaylığını kendime hak gördüğüm konulardan dolayı bilgilendirmelerde bulundum ve genel merkezimizin belirlediği esaslar dâhilin de aday adaylığımı kendimde hak görüp ve bazı kriterleri de kendimde uygun gördüm. Bunlar;  ehliyet, liyakat, uyum, demografik yapıya ve akraba kriterlerine uygun bir kriter listesi belirlendi. Ben genel merkezimizin ve il teşkilatımızın benden istediklerini bu zamana kadar emir telaki edip yerine getirmeye çalıştım. Bu zaman içerisinde bana verilen görevlerde ki başarılarımızı hem sivil teşkilatlarımız hem de basınımız çok iyi bilirler. Bizim olduğumuz yerde çok şükür hep başarı olur başarmaya karşı sonsuz gayret olur başarı da yapılanla ölçülür. Biz görev aldığımız süre zarfınca hem genel merkezimiz de hem de illere örnek olacak ilkleri gerçekleştiren programlar yapmıştık. Görevlerdeki başarılarımızı STK’lardaki, bürokrasi ve iş dünyamızdaki iletişimimizi hem ilimize hem de ülkemize hizmete dönüştürme gayesiyle aday adaylığı müracaatında bulunmuştum. Bu müracaatım da gerekli değerlendirmeler ilgili birimler ve kurumlarca yapıldı. Özelde genel merkezimizde yaptığımız görüşmelerde ve STK’larla yaptığımız değerlendirmelerde en yüksek basamaklarda görülmemiz bana Yalova’mızın ve parti teşkilatımızın teveccühlerinin yansıması şeklinde bir durum değerlendirmesi oldu. Genel merkezimizin onayladığı adaylarımız Fikri Demirel ağabeyim ve Mehmet Demirhan kardeşim oldu. Ben seçim dönemi boyunca şahsi beklentim veya egolarım için değil Yalova’mız için elimden geleni yapmaya gayret gösterdim” diye konuştu.

 

Saygı gösterilmesi gereken konuların olduğunu kaydeden Aydın,”  Ben bu platformda aday adayı olacak bütün arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Milletvekili adayı seçilen arkadaşlarımıza saygımdan dolayı Yalova’da sürenin de kısıtlılığından dolayı ve önümüzde 12 Eylül’de gerçekleşecek AK Parti Genel Kurulu mevcut yapısına göre bazı illerde çok bazı illerde değişip değişmemesini yapılacak istişareler sonucunda AK Parti’nin en iyi noktaya gitmesinde bize görev düşecekse talep etmekten öte talep edilen yerde olacağımızı belirtmek istiyorum. 03.09.2015 tarihinde sonuçlanacak aday adaylığı müracaatın da hak onlarındır diyerek ve gerçekleşecek Genel Kurul’dan sonra yapılacak değerlendirmelerle eğer bir değişiklik olacaksa zaten değerlendirme süreci içinde olacağız. Bu gün itibariyle ben herhangi bir müracaatta bulunmayacağım. 12 Eylül’den sonra özellikle yapılacak değerlendirmede belirttiğim kriterlerden dolayı şahsıma bir milletvekilliği adaylığı gelirse kabul edeceğim ancak milletvekilliği aday adaylığına bir başvuruda bulunmayacağım. Ben bun başvuru yapmama durumumu 7 Haziran seçimlerinde adaylıkları belirtilen milletvekili adaylarımızın 2 aylık süreçte ellerinden geleni yaptıklarını gördüğüm için ve bu kadar kısa bir zamanda her hangi bir teraziye bu durumu oturtamayacağım için başvuru yapmayacağım” ifadelerini kullandı.