Şehir eşleştirmeye yönelik bu program kapsamında sosyal hizmetler konusundaki çalışmaları yerinde izlemek ve bu konuda işbirliği sağlamak amacıyla Yalova ve Rottenburg şehirleri arasında kardeş şehir anlaşması imzalamak üzere çalışmalar başlatılarak iki şehir arasında şubat ayında kardeş şehir protokolü imzalandı. Rottenburg Belediyesi, şehirlerinde düzenlenen Uluslarası Festival etkinlikleri kapsamında kardeş şehir olan Yalova Belediyesi’ne davet gönderdi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve beraberindeki heyetin katılımıyla gerçekleştirilen iki günlük ziyaret programında bir kez daha Rottenburg halkı önünde kardeş şehir protokolü yapıldı.

İki Kent Arasındaki İş Birliği Güçleniyor

  Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile beraberindeki heyet Rottenburg kardeş şehir ziyaret programı kapsamında, Rottenburg Belediye Başkanı Stephan Neher ve belediye heyeti  ile İlköğretim, ortaokul  ve lise okullarını, huzurevini, anaokulu, kreş ve spor faaliyetlerinin yapıldığı açık, kapalı spor salonlarını ziyaret ettiler.

  Rottenburg Kalesi’ni gezdiren Rottenburg Belediye Başkanı Neher, Rottenburg’un eski bir Roma şehri olduğunu söyleyerek şehrin tarihi ile ilgili bilgi verdi. Öğrenci değişimleri hakkında konuşan iki şehrin belediye başkanı eğitmenlerin de katılabileceği bir değişim programı protokolü konusunu da gündeme getirdiler.