Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘’Bursa’ da 143 litre/kişi-gün, İstanbul 186 litre/kişi-gün, Kocaeli 251 litre/kişi-gün, İngiltere 150 litre/kişi-gün, Almanya 190 litre/kişi-gün, su kullanırken Yalova’da 2013 yılında gülük kişi başı su kullanımı 405 litredir.

Yalova 405 litre kişi/gün suyu tüketmesi mümkün değil.

Bu su evlere gitmeden bir yerde kayboluyor. Bu kayıp nerede bulunmalı. Bence su şebekelerinde sorun var. Belediyeler bunun üzerinde durmalı. Uzaktan algılama ile bu basınç sensorlerinden gelen veriler ana kumanda merkezine SCADA’ya aktarılıp buradan fiziksel kayıpların nerede ve ne kadar olabileceği kolaylıkla saptanabilmektedir. Bunun için bir SCADA merkezi derhal kurulmalı ve suyun takibi sağlanmalıdır. Suyu az tüketen yukarıdaki illerde SCADA merkezi var. Yalova’daki belediyeler bugüne kadar bunu niye kurmadı.” Bunları 2011 yılından beri buradan haykırıyoruz’’.

        Doğan, ‘’İl Genel Meclisimiz her zaman duyarlı davrandı. İl Genel Meclisimiz gerek Gökçe Barajı Havzası Koruma Eylem Planı konusunda gerekse Ortaburun Göletinden 50 lt/snlik su tahsisi  için gerekli kararları almıştır. DSİ ve bilim adamları gerekli uyarıları yapmıştır. Gerek DSİ gerekse Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Doğan zaman zaman Yalova Gökçe Barajı ile ilgili uyarılarda bulunarak “Yıllık Ortalama Baraj Su kotunun 2011 yılından itibaren düşüş gösterdiğini, Gökçe Barajı Ölüyor Eğer önlem alınmazsa, barajdan Temmuz-Ağustos 2014 gibi su alınamayabilir.” Demiştir. Ancak 2011 yılından beri tüm Uyarılara rağmen tedbirler alınmamıştır.

Ancak 2011 yılından itibaren Gökçe Barajı su kotunda düşüş devam etmesine ve bilim adamlarının tüm uyarısına rağmen 2011 yılından beri barajı yönetenler ve başta il belediyesi olmak üzere Yalova’daki tüm Belediyeler ve köy muhtarları gerekli tedbirleri almamıştır.  Gelinen noktada baraj su veremez ve su kesintileri başlarsa kabak yeni seçilen belediyelerin başına patlamamalıdır. Burada esas suçlu ve sorumlular Gökçe Barajı kotu 2011 yılından beri düşüş göstermesine rağmen 3 yıldan bu yana tedbir almayanlardır’’.