Subaşı Belediyesi’ne kazandırdığımız önemli projelerden birisi, araç parkını yenilemekti diyen Yılmaz, belediye garajında atıl durumda kalan, sürekli arıza yapması nedeniyle belediye hizmetlerinde aksaklıklara sebep olan taşıtlar yerine, 2 adet halk otobüsü,1 adet Kazıcı Yükleyici Kepçe,1 adet Zabıta Aracı,1 adet Hafriyat Kamyonunu hibe yoluyla,1 adet Binek Hizmet aracı ve 1adet 12 m3 hacimli çöp toplama kamyonunu tahsis yoluyla kurumuna kazandırarak, kısa zamanda araç parkını yenilediklerini kaydetti.

‘ Çocuklar geleceğimiz’

 Başkan Yılmaz,” Beldemizin en önemli eksikliklerinden birisi de gençlerimize ve bayanlarımıza yönelik sosyal faaliyetlerin ve spor faaliyetlerin az oluşuydu. Bu amaçla Kalıcı Konutlar İş Merkezleri’nde çok amaçlı fitness spor salonu açtık. Takı tasarımı, dikiş nakış, kuaförlük kurslarıyla da bayanlarımızın sosyal yaşamda daha aktif olmasını sağladık. Çocuklar bizim geleceğimizin teminatı, en değerli varlıklarımızdır. Bunu düşünerek çocuklarımızın eğitimleri ve sosyalleşebilmesi İçin 4 Mevsim Güzel Zaman Geçirebilecekleri Kreş, Eğitim öğretim alanı ve Kapalı Oyun Salonu'nu açtık” dedi.

‘100 adet yeni çöp konteynırı’

Beldeye ve doğaya önem verdiği belirten Başkan Yılmaz, “ Geri Dönüştür, Dünyayı İyileştir projesi kapsamında hem doğal kaynakları korumak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarına destek verdiklerini söyledi. Tüm Subaşı’nı kapsayacak şekilde yürüttüğümüz bir çalışma bu. Uygulamayla kâğıt, pil, cam, plastik ve metal gibi geri dönüşümü olan maddelerin toplanarak hem beldenin çevre temizliğine, hem okullara hem de ülke ekonomisine katkı sağlanması, ayrıca bu okullarda öğrenim gören öğrencilerin çevre temizliği hakkında bilinçlendirilmesi, temizlik bilincinin onlara aşılanması ve teşvik edilmesi amaçladık.  Beldede bulunan çöp konteynerlerin bakım ve onarımını yaparak, güzel bir görüntü ve temiz bir çevre ortaya çıkarmak istedik. Ayrıca, konteynerlerde oluşabilecek çevre ve görüntü kirliliğini önleyerek, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için beldeye 100 adet yeni çöp konteynır kazandırdık” şeklinde konuştu.

Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesin de engellileri de düşündüklerini ifade eden Yılmaz,  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Belediye Mali Hizmetler Binasının girişini engelli erişimine uygun hale getirerek, görme engelli bireylerin güvenli bir şekilde gidebilecekleri istikamette yönlendirilmeleri amacıyla sarı renkli hissedilebilir görme engelli yürüyüş yolu yaptıklarını dile getirdi.

‘ Sağlık alanında yatırımlar’

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belde halkına verdiği-Modern Şehir Durakları Görüntüsüne Kavuşturmak-sözünü tuttuğunu söyleyen Yılmaz,”   Beldede eski olan belediye duraklarını yenileyip çalışmalar kapsamında bir yandan gerekli noktalara modern, tek tip ışıklı  cam duraklar  koydurup, bir yandan da ters istikamette bulunan durakları yenilenen yerleriyle değiştirdik.

 Belediye olarak sporun ve sporcunun yanında olarak her zaman destek oluyoruz. Göreve geldikten sonra beldemizi yeşile boyayarak yeni fidanlar yeşerttik. Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda her zaman yanlarında olduk. Düzenli olarak sivrisinek, haşerelere ve yabancı otlara karşılık ilaçlama çalışmaları yaptık. Belde halkımıza yaraşır ramazan etkinlikleri sosyal kültürel etkinlikler düzenleyerek beldemizdeki öğrencilerimize özel okul statüsünde keman dinletileri ve çeşitli tiyatro etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz. Beldemiz 17 Ağustos Caddesi namı değer Karanlık Caddemizi aydınlatarak ışıklandırma çalışmaları gerçekleştirdik. Beldemizde sahipsiz sokak hayvanlarını soğuk kış günlerinde yalnız bırakmayarak düzenli yem verdik. Sağlık alanında belde de aile sağlığı merkezi yapımına başladık ve Aile Sağlığı Merkezi İhalesinin yaptık” ifadelerini kullandı.