Yoğun bir gündem maddesiyle toplanan Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, özellikle Türk basınının yeniden yapılanması konusunda başlatılan ‘kanun tasarısı ‘ taslağı çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Medyanın, kendi otokontrolünü sağlaması ve bu alanda yaşatılan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için, basının özgürlük hakkına dokunmadan yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyleyen Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuru Kolaylı “Bu konuda tüm federasyon başkanlarımız, cemiyet başkanlarımız ve delegelerimizle yoğun bir paylaşım ortamı sürdürüyoruz. Amacımız, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının haklarının korunması ve basına yönelik seviyesiz girişimlerin yasalarla önlenmesidir. En kısa zamanda hazırlattığımız yasa taslağını ilgili kuruluşlara ulaştıracağız ve takipçisi olacağız” dedi.

Toplantıda, Gazeteciler Konfederasyonu’nun önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği kısa ve uzun vadeli hedeflerine ilişkin detaylar da görüşüldü.

İkinci Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın, Siirt’te yapılan ilk toplantıda olduğu gibi yine geniş bir katılımla yapılması kararlaştırılan GK Yönetim Kurulu’nda, 75 ilde teşkilatlanan Gazeteciler Konfederasyonu’nda  teşkilatlanmanın son birkaç ilde de tamamlanarak yılsonuna kadar tüm Türkiye’yi kapsaması hedefi konuldu.

Avrupa Birliği Projeleri ile Yerel Basını Güçlendirme çalışmalarının tartışılarak belli bir takvime bağlandığı Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Toplantısında, bir sonraki yönetim kurulu toplantısının bir ay içerisinde yapılarak, çalışmaların değerlendirilmesine karar verildi.