“Belediyenin Resmi Web sayfası, şahsi çıkarlar için kullanılamaz”

  CHP İl Başkanı Özcan Özel, her geçen gün Yalova’da siyasi güvenini kaybeden Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın çeşitli yöntemlerle oy toplamaya çalıştığını, CHP’den yıllar önce ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen ve bugüne kadar her fırsatta CHP’ye CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’ye yönelik hakaretlerde bulunan bir kişiyi belediye başkanlık makamına çağırarak açıklama yaptırdığını ve bu açıklamalarında belediyenin resmi veb sayfasından yayınlattığını belirterek şöyle konuştu;

 “Belediyenin imkânlarıyla seçim çalışmaları yapan,  belediyenin parasıyla seccade alarak seçim propagandalarını yürüten Koçal, artık sınırları aşarak kamunun ortak malı olan Belediye resmi sitesinde siyasi propaganda yaparak kendisine oy istiyor.  Yasal olarak belediyelerin, resmi internet siteleri, belediye başkanlarının şahsi çalışmalarını değil, başkanlık sıfatı ile yaptığı çalışmaları kapsamaktadır. Devletin, bütçesi ile yayımını sürdüren internet sitesinde, kişisel çıkarları öne çıkaran çalışmaları anlatıyor. Üstelik gerçek dışı beyanlarla’’dedi.

 

“Gerçek bir CHP’li, Koçal’a verilen oyun ayakkabı kutusuna gideceğini bilir”

 

       Gerçek bir CHP’linin hiçbir zaman AKP’ye oy vermeyeceğini, AKP adayı Yakup Koçal’a verilen her bir oyun,  ayakkabı kutusuna gireceğini bilecek kadar bilinçli olduklarını, aksi davranış içersinde olup CHP’ye ihanet edenlerin dün olduğu gibi yarında parti disiplin kuruluna sevk edileceğinin bilinmesi gerektiğini, yıllar önce CHP’den ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilen bir kişinin CHP ya da CHP’liler adına açıklama yapmasının mümkün olamayacağını, belirten Özel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yalova Belediyenin resmi internet sitesinden “CHP’lilerden Destek” alt başlığı altında bir grup CHP üyesinin Koçal’ı ziyaret ettiği dile getirilirken, kendisinin de oy istediği resmi web sayfasından vurgulamakta. Sayın Koçal,  aylar öncesinde siyasi partilere ve adaylara temiz bir siyasi propaganda dönemi geçirmek istediğini söylerken, kendisinin bu söylemine ne kadar bağlı kaldığını Yalova kamuoyu açık bir şekilde görmektedir. Aylar öncesinden  tüm uyarılarımıza ve hatta suç duyurularımıza karşın belediye imkânlarını seçim çalışmalarında kullanan ve de kullanmaya devam eden Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ın bir belediye başkanının tarafsızlığına gölge düşürdüğü bu açıklamasını şiddetle kınıyoruz. Bu açıklamanın yapılacağı yer kamunun ortak malı olan Yalova Belediyesi’nin resmi internet sitesi değildir’’dedi.

 

      ‘Koçal’ı son bir kez daha uyarıyoruz’

Özel, “Yalova Belediye başkanı Sayın Yakup B.Koçal’ı son kez uyarıyoruz. Seçim propaganda çalışmalarında belediye imkânlarını, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan Belediye bütçesini kullanmaya o kadar alıştın ki, bu yaptığının bile ne yasalara ne de etik kurallara uyup uymadığını düşünme zahmetine bile girmiyorsun. Koçal, seçimi kazanmak için neredeyse her şey mubah mantığı ile hareket ediyor’’dedi.