Vali Cebiroğlu’nun Termal Fen Lisesini ziyareti sırasında, kılık-kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin önünde azarlayıp sınıftan kovduğu öne sürülen ve bu olaydan sonra sendikalar tarafından kendisine destek verilmesi için düzenlenen mitingde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Termal Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz'ün ailesine taziye ziyaretinde bulunan ve burada açıklama yapan İnce, “Ben bu Valiye 'Vali olamazsın' demedim. 'Adam olamazsın' dedim. Ne kadar haklıymışım. Vali olmuş ama adam olamamış. Bu sıradan bir kalp krizi değildir. Bu devlet eliyle işlenmiş bir cinayettir. Baş sorumlusu da validir. O öğretmen arkadaşımın hesabını sana sormak bir öğretmen Milletvekili olarak benim boynumun borcudur " demiş bu sözlerin ardından da Vali Cebiroğlu 10 Temmuz 2015 tarihinde Yalova Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak kişilik haklarına saldırı nedeniyle 10 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı. Mahkeme tutanağının eline ulaşmasının ardından Vali Cebiroğlu’na  Twitter’daki sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren İnce, adeta Cebiroğlu’na ateş püskürdü. Kendisine gelen mahkeme tutanağının fotoğrafını “Sınıfta öğrencilerin önünde öğretmeni azarlayarak vefatına sebep olan Yalova Valisi bana dava açmış! “ diyerek yayınladı.

İşte İnce’nin attığı o tweetler;

“Halil Serkan Öz’ü rahmetle anıyorum, bugün olsa bugün yine aynı sözleri söylerim, AKP ve AKP’nin valileriyle mücadeleye devam edeceğiz. Yalova’da siyasi rekabetin bir nezaketi vardır, Yalova Valisi bunun farkında değil. Sınıfa gireceksin, öğretmeni kıyafetinden dolayı öğrencilerinin önünde azarlayacaksın, öğretmenin ölümüne sebep olacaksın. Ben tepki gösterince dava açacaksın, yok öyle yağma Vali.”

“ Ben Yalova’nın sesiyim, sözcüsüyüm, haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayan kim varsa onun sesi oldum, sözcüsü oldum. Bu valinin amacı Yalova’ya hizmet etmek değil, Yalova halkının seçtiği milletvekiline dava açarak yaranmak! Bir öğretmenin ölümüne sebep olmana rağmen seni orada tutanlara yaranmak istiyorsun. Ben seni orada tutan ağababalarının açtığı davalardan korkmamışım, senden mi korkacağım! Sen kimsin Vali?”

 “Benim sözlerimden acı, elem ve ıstırap duyuyormuş! Sen ölümüne sebep olduğun Halil Serkan Öz’ün anne babasından, yakınlarından, öğrencilerinden daha çok mu acı yaşadın? O öğretmenin ölümünden acı, elem, ıstırap duymayıp benim sözlerimden duyuyorsan insanlığını sorgula Vali!”

“Sen de gideceksin, seni orada tutan ağababaların da gidecek Vali! Ben doğru bildiğimi söylemeye, haksızlığa karşı haykırmaya devam edeceğim. Ben bu şehirde 13 yıl öğretmenlik yaptım, sana bu öğretmenlerin hakkını yedirmem. Haddini bileceksin! Sen bir okulu ziyaret edemeyecek duruma düşmüş aciz bir Valisin! Sana bir öğretmenin bile saygısı yok, en iyisi bu şehri terk et!”

 

Ülke ve Yalova gündeminin yoğun, karışık olduğu bu günlerde bu gelişmelerin nasıl devam edeceği kamuoyunca merak konusu olacağına benziyor.