Kurum ziyaretlerinin yanında Yalova Merkez, Yalova Merkez Köyleri, Altınova İlçesi, Altınova Köyleri, Çiftlikköy İlçesi, Çiftlikköy Köyleri, Çınarcık İlçesi, Çınarcık Köyleri, Subaşı, Termal İlçesi, Termal Köyleri, Armutlu İlçesi, Kaytazdere, Tavşanlı, Koruköy, Esenköy, Kocadere, Teşvikiye, Taşköprüve Kadıköy de vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Yalova İl Teşkilatı oldukça yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

    Bayram arası verilmeden gerçekleştirilen bu yoğun çalışmada gidilen her yerde halkın takdirini kazanan AK Parti İl Teşkilatına halk tarafından oldukça yoğun bir ilgi gösterildi
Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarıyla ilgili kısa bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, '' Cumhurbaşkanlığı seçimlerini oldukça yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bayram boyunca çalışmalarımıza ara vermeden halkımızın arasında olduk. Bayramda bizleri arsında gören halkımız oldukça mutlu oldu ve bize karşı göstermiş oldukları ilgi, alaka bizleri de oldukça mutlu etmiştir’’.


            Öztabak, ‘’Ak parti insanımızın nefes aldığı her noktayı hizmetle buluşturan partidir’


           Ziyaret edilen her noktada AK Parti iktidarı öncesindeki Türkiye manzaralarından kesitler anlatan Öztabak ''eski Türkiye özlemi duyanlara vatandaşın 10 Ağustos günü sandıkta cevap vereceğini''söyledi.
Öztabak şöyle konuştu:
    “Hatırlayın kendi ülkesinde kendi parasının geçmediği, kardeşin kardeşe dövizle borç verdiği bir Türkiye vardı. Her sabah daha zayıf uyanan, toplanan gelirlerin yüzde 87’si faize giden bir Türkiye vardı. Ama Türk milleti 3 Kasım 2002 de demokratik yollarla bir devrim gerçekleşti. O devrimin ardından AK Parti bu ülkeye büyük hizmetler yaptı. Paramız hak ettiği değeri buldu. Faize giden gelirlerimiz yatırım olarak millete döndü. Artık güçlü bir Türkiye var. Artık uzay teknolojisini takip eden bir Türkiye var. Dünya ile yarışan bir Türkiye var. Dostları sevindiren, düşmanları korkutan bir Türkiye var. İşte bu nedenle istikrarı bozmaya çalışanlar var. Onlara milletimiz yine sandıkta gereken cevabı verecek.”
 İçimizde büyük bir sevda var, büyük bir dinamizm var. İnşallah gecemizi gündüzümüze katıp, bize güvenen insanlara hizmetlerimizle karşılık vereceğiz” ifadelerini kullandı.