İstenmediğin yerde neden duruyorsun Metin Oral?’

      Demokrat Partiyi ekip olarak desteklediklerini ifade eden Altınova AK Parti Belediye Meclis Üyesi Turhan Palaşoğlu, ‘30 Mart 2014 seçimlerine kadar AK Parti’nin belediye meclis üyesiyim, aynı zamanda AK Parti’nin kurucu üyesiyim. Biz belediye yönetimin iyi yönetilmediğini düşünüyoruz. Altınova’dan Demokrat Parti olarak yolumuza çıkıyoruz. Ben ve diğer arkadaşlarımız DP’nin içindeyiz, seçimlere kadar her türlü desteği sağlayacağız. AK Parti Belediye Meclis Üyesi olarak DP’ye destek sözünü veriyorum. Altınova’daki sürecin devamında gerilim artarsa farklı konuma gelirse Belediye meclis üyeliğinden istifada ederim. Eğer ihracımı yapabilecek olan varsa da buyursun yapsın. Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan’da basın aracılığıyla bunu duysun hiç sıkıntı yok. Biz biliyoruz ki, AK Parti’nin içinde Pehlivan için neler söylendiğini, yarın öbür gün facebook sitelerinde bant kayıdını duyarlarsa kimse şaşırmasın. Bizim düşündüklerimizi söylemekten başka hiçbir suçumuz yok. Bu suçsa kabul ediyorum. 2011’de önerdiğimiz kat artışı konusunda Altınova’da bir yoğunluk artışı yoktur. Altınova’da belediye binası ve hastane halen bitmedi, biz bunları önceden dedik. Mustafa Pehlivan’ın milletvekili hakkındaki söyledikleri ortada. Pehlivan herkese bir söz vermiştir. Metin Oral’a karşı olduğumuzu 2-3 yıldan beri anlatamadık. AK Parti’nin içinde sorunuz, dışında da sorunuz. AK Parti sizin olsun diyerek, AK Parti’nin dışındayız artık. DP’yi, SP’yi satın almaya çalışıyorlar. Siz Türkiye’de insanların anayasal haklarını engelleyemezsiniz. Bunları mevcut başkan ve yanındakiler yapıyor. Biz DP’nin ekibi olarak, Altınova için en iyi ne ise onu yapacağız. Metin Oral’ın zamanında yapamadıklarını yapacağız. Altınova’yı zengin bir ilçe yapacağız. Otobüslere kadınları, çocuğu doldurup oraya, buraya götürmekle belediyecilik olmaz. Oral’ın tıp okuduğu zamanda ben Kocaeli belediyesinde belediyecilik yapıyordum. Seçimin sonucu DP kazanacak.  İstenmediğin yerde neden duruyorsun Metin Oral? Altınova’da CHP’den de aday var, kendisi namuslu, dürüst bir arkadaşımızdır. Bu bir yarıştır. İnsanları düşman etmenin anlamı yok. İnsanları kutuplaştırıp bölüp parçalıyorlar. Bizim geç ortaya çıkmamızın sebebi, Metin aday gösterilmeseydi Altınova DP Belediye Başkan Adaylığına İsmail Türk aday olmayacaktı. Bizim AK Parti’yi bölme gibi bir niyetimiz yok. Bizim derdimiz burada üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun her şeyi biliyor, içi kan ağlıyor. AK Parti öyle bir hale gelmiş ki, rüşvet kol geziyor. Herkes bir hesap peşinde. Bizim AK Parti’yi kurduğumuz zamanki duygular yok. AK Parti’yi kurduğumuz zamanki duyguyu şimdi DP’nde yeniden yaşıyorum. 30 Mart’a kadarda belediye meclis üyeliğimi sürdürmek zorundayım’ dedi.

     ‘En kötü belediyecilik anlayışı Altınova’dadır’

Altınova Belediyesi’nin kötü bir belediye anlayışıyla yönetildiğini ve belediyenin ciddi anlamda borcu olduğunu iddia eden Altınova DP Belediye Başkan Adayı İsmail Türk, ‘DP olarak, halk nezdinde önemli bir tabanımız var. Bu tabanla beraber çalışmalarımızı hızlandırıp seçimi alacağız. Derdimiz, birini götürüp birini getirmek değil. Bizim Altınova ile ilgili ne yaptığımız, ne yapacağımız daha önceki il genel meclis üyeliği yaptığım dönemde, beni herkes biliyor. Keşke Altınova Belediye Başkanımız vermiş olduğu sözlerin % 80 kısmını yerine getirmiş olsaydı da, biz bu açıklamaları yapmak zorunda kalmasaydık. Mevcut belediye başkanı Altınova’da % 20 başarıyı göstermedi. Biz yıkıcı değiliz, yapıcıyız. En kötü belediyecilik anlayışı Altınova’dadır’ dedi.

‘Altınova belediyesi dilenen bir belediye’

       Altınova’yı köy kimliğinden kurtarıp, kent belediye kimliğine getireceklerini belirten Türk, ‘Biz Altınova’yı kent yapamadık. Altınova belediyesi dilenen bir belediye. Altınova belediyesi futbol takımına diyor ki, bana para ver. Belediye maaşları ödeyemiyor, elektrik parasını ödeyemiyor, birilerinden sürekli para istiyor. Biz hiç kimseden para istemedik. Biz Altınova’yı yeniden inşa etmeye talibiz. Altınova’da belediyemizin önemli arsaları var. Altınova’da hem kültürel hem de sosyal alanların yapılması gerek. İstihdam alanlarımız yok.  Altınova’yı yaşanabilecek bir kent haline getirmek için adayız’ dedi.

‘Metin Oral, gibi bir belediye başkanı seçerseniz, Altınova büyümez’

      Türk, ‘Altınova’da her şey var. Metin Oral, gibi bir belediye başkanı seçerseniz, Altınova büyümez. Altınova’nın şuanda her şeye rağmen, geliri giderini karşılamıyor. Her ay 100 bin lira açık veriyor. Bu açığın nereden kaynaklandığını bulacağız. Altınova belediyesi şuan ki konum itibariyle Yeşil Körfez Su birliğine ve  kamunun diğer alanlarına çok ciddi borçları var’ dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti’den istifa ederek, DP’ye geçenler toplu fotoğraf çektirdiler.

Haber Foto: Gamze Yüksel