Çiftlikköy Besa Düğün Salonu’nda 5 Şubat Çarşamba akşamı saat 19:00’de gerçekleşen etkinliğe, Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Çiftlikköy AK Parti Belediye Başkan Adayı Murat Silpagar, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Hakan Varış, Çiftlikköy AK Parti Kadın Kolları Ayşe Ertuna, AK Parti teşkilatı ve bir çok davetli katılım sağladı.

‘Hepimiz biriz, diriz, Recep Tayyip Erdoğan’ın gönüldaşlarıyız’

       Çiftlikköy AK Parti Belediye Başkan Adayı Murat Ali Silpagar, ‘Gün bir olma günüdür, Sahip olduğumuz, bu mirası korumak zorundayız. Artık önümüze bakma zamanı. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülkemize yapılan kirli oyunları, art niyetleri, kişi ve görüş ne varsa yok etme günü bu milletle helalleşme günüdür. Hepimiz biriz, diriz, Recep Tayyip Erdoğan’ın gönüldaşlarıyız’ dedi.

‘Bu yükün altında ezilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz’

       Silpagar, ‘Genel merkezimizce yapılan bu Ağrı Dağ’ı gibi yük bana değil bize verilmiştir. Bu yükün altında ezilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz. Çiftlikköy’e başbakanımıza olan sevdamızın bayrağını dikeceğiz ve Çiftlikköy Recep Tayyip Erdoğan’la diyeceğiz. İlçe başkanımız Hakan Varış ile sonuca varacağımızı, yenilgi yüzü görmeyen il başkanımız Mustafa Pehlivan olacağımızı, dağlar, dağlar, yerinden oynar… Şarkı sözü gibi 31 Mart günü aydınlık günlerin olacağını temenni ediyorum’ dedi.

 Silpagar’ın konuşmasının ardından programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı, yazar, ressam, düşünür Abdurrahman Dilipak, Türkiye’nin dünya üzerindeki jeo politik ve stratejik konumunu anlattı.

‘Gelir dağılımı düzelmedikçe kimseye rahat yok’

      Dilipak, “Dünyada gelir dağılımı bu şekilde oldukça ve gelir dağılımı düzelmedikçe kimseye rahat yok. Sömüren, zulüm yapan babanız olsa, düşmanınız mazlum olsa, düşmanınızı desteklemelisiniz’’ dedi.

‘Mısırlıların, Libyalıların, Somalililerin duası var’

      Dilipak Türkiye'nin çok özel bir ülke olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Türkiye'nin yaptığı yardımlara değinerek, ‘’Bu ülkede eğer var olmak istiyorsak, Adem'in çocuklarına bizim borcumuz var. Ve bizler bugün 110 ülkede yardım faaliyeti yürütüyorsak, 7 milyar dolarlık yardım gerçekleştiriyorsak ki biz 10 sene önce 300 milyon dolar borç almak için Amerika'da IMF'nin kapısında 3 ay beklemiştik, bugünkü zenginliğimizin arkasında iş adamlarımızın, siyasilerimizin çabalarının çok ötesinde Mısırlıların, Libyalıların, Somalililerin duası var" dedi.

‘Mevlana Projesi’ ülkemiz açısından büyük önem taşıyor’

     Türkiye’nin 110 ülke ile öğrenci değişimini içeren Mevlana Projesi’nin ülkemiz açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Dilipak, bu proje ile yeni bir dünya kurulacağını ve bu dünyada da Türkiye’nin önemli bir söz sahibi olacağını söyledi.

‘Yenidünya yapısında eğitim büyük önem taşıyor’

      Yenidünya yapısında eğitimin büyük önem taşıdığının altını çizen Dilipak “Eğer çocuklarımızın dünya üzerinde söz sahibi olmasını istiyorsak en az 4 üniversite bitirmesi ve yine en az 4 dil bilmesi gerekiyor. Bu kriterleri karşılamayan gençler sadece sıradan ve yönlendirilebilir gençler olacak. Hiçbir nitelik taşımayacaklar” dedi.

   Dilipak, ‘Tayyip Erdoğan'ı siz mi koruyorsunuz?

 Dilipak, ‘Tayyip Erdoğan'ı siz mi koruyorsunuz? 20'den fazla suikast atlattı. Hanginizin haberi var. Somalililerin, Suriyelilerin, Mısırlıların, Libyalıların, kocamış karıların duası onu koruyor. Allah koruyor Allah. Siz Allah rıza için bir iyilik yaparsanız, Allah size onun karşılığını on katıyla, yüz katıyla hatta 700 katıyla geri verecektir. 10 sene önce IMF'nin kapısında 300 milyon dolar borç almak için 3 ay yatmıştık. Şimdi IMF'den 5 milyar dolar alacağımız var. Geçen sene Türk ve İslam dünyasındaki, Afrika'daki yoksullara 7 milyar dolar yardım ettik. Merkez bankamızda 150 milyar dolarımız var. Birileri rahatsız oldu. Türkiye'ye para girişini engellemeye çalışıyorlar. Türkiye'den parayı kaçırtmaya çalışıyorlar. Bizim 110 ülkede sürdürdüğümüz insani yardım faaliyetlerini engellemeye çalışıyorlar. Bu paralel devlet nereden çıktı demeyin. Hz. Osman'ı öldürmeye gelenler arasında Hz. Ebubekir'in oğlu da vardı. Yusuf'u kuyuya atan kardeşleriydi. Kendi nefsinize de güvenmeyin. Hepimizin nefsine taht kurmuş oturan bir şeytan var. Eğer nefsinize teslim olursanız o size aklınıza hayalinize gelmedik ne lanetler yaptırır’ dedi.

 

 

Abdurrahman Dilipak kimdir?

      İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arap ve Fars Filolojisine girdi ve bu arada iki yıl okuduktan sonra İstanbul Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Halkla İlişkiler Yüksek Okuluna kaydoldu ve 1980 de bu okuldan mezun oldu.

1969 yılında, D.S.İ. 6. Bölge Müdürlüğünde Arazi Elektirifikasyonu Kontrolü olarak çalışma hayatına başladı, 1971 yılında judo antrenörü oldu.

1981 yılında Burdur’da 58. Er Eğitim Tugayında Kısa Dönem askerlik yaptı.

Abdurrahman Dilipak, 1972 yılında Fetih Yayınevini ve Hertür Yayın Dağıtım Şirketini kurdu, 1973 yılında Yeni Sanat Dergisi Yayın Kurulunda yer aldı. Aynı yıl Milli Türk Talebe Birliği Sinema Kulübü üyesi oldu. Ardından, ‘Burak Film’ Kurucu Ortakları arasında yer aldı ve Milli Sinema Tartışmalarına Katıldı. 1977 yılında Adım Dergisi Genel Yayın Müdürü, 1988-1990 yıllarında Dış Politika Dergisi Yayın Yönetmeni, 1972-1993 yıllarında Milli Gazete yazarı, 1978-1993 yıllarında Bazın Hicret Dergisi Genel Yayın Müdürü, Seriyye Dergisi sorumlu Yazı İşleri Müdürü, 1994 yılında Cıngar Mizah dergisinde yazarlık yaptı.

1993 yılından itibaren Akit gazetesi, 1990 yılından itibaren haftalık Cuma Dergisi'nde yazarlık, 1996-1997 yıllarında Haftalık Selam Gazetesi, 1996 yılında günlük Yeni Şafak Gazetesi, Aylık Görüş (Almanya), Aylık Pir dergisi, Gazete Gazetesi'nde (Avusturalya) yazarlık yapmıştır.

Ayrıca birçok kuruluştan şükran plaketi ve belgesi alan Abdurrahman Dilipak, çeşitli televizyon kanallarında programlar yapmıştır. Bu güne kadar on binin üzerinde makale, 40'a yakın kitap, 2500 e yakın konferans ve 20 yağlıboya tablo yapmıştır.

Abdurrahman Dilipak, 1 Aralık 1975 tarihinde Ankara'da, Asiye Turgut'la evlendi. Ali Osman(d.1976), Ahmet Taha(d.1981), Fatma Zehra(d.1983) ve Ahsen Büşra(d.1993) adlarında 4 çocuğu vardır.Abdurrahman Dilipak, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Doğu Anadolu Bölgesinden girmiştir.

Ödülleri : 
1996 - Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Hoşgörü Ödülü 
1997 - Kombassan Hoşgörü Ödülü 
1998 - Human Right Watch Helman Hamlet Uluslar Arası İnsan Hakları Ödülü 

Kitaplarından bazıları : 
Cumhuriyet'in Şeref Kitabı-->İşaret Yayınları / Belgelerle Yakın Tarih Dizisi
Yağmalanan Ülke Türkiye-Beyan Yayınları
Bir Başka Açıdan KEMALİZM-Beyan Yayınları
İNÖNÜ Dönemi-Beyan Yayınları
Menderes Dönemi-->Beyan Yayınları
Üyesi olduğu Dernekler: 
Düziçi Milliyetçi Gençler Derneği kurucu üye 1964-1965, 
Mazlum-Der İnsan Hakları Ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği, 
TGC Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 
Basın Konseyi, 
Dış Basın Derneği, 
KUDÜS Derneği, Kurucu üye 1997, 
1996 TÜREV Türkiye Engelliler Vakfı 2. Başkanı, 
Acıbadem Faikbey Camii Yaptırma, Yaşatma, Kültür, Sanat, Çevre Derneği Üyesi. 
İslami Çevre Hareketi Maltepe Çevre Kültürü Gurubu

Haber Foto: Gamze Yüksel