Halk Eğitim Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Yalova CHP İl Başkanı Özcan Özel, belediye başkan adayları ve CHP’ye gönül veren birçok vatandaş katılım sağladı.

‘AKP’yi ben yıkarım diyenler, AKP’li olmuş’

       Açılış konuşmasını yapan Yalova CHP İl Başkanı Özcan Özel, ‘AKP’yi ben yıkarım diyenler, AKP’li olmuş. CHP’ye bu noktada büyük iş düşüyor. Aydınlanma devrimini ayakta tutan partimiz bıkmadan usanmadan çalışmak zorunda. 1 buçuk yıldır sizlerden aldığımız güçle çalıştık, örgütlerimizi hazırladık ve seçime hazırladık. 14 bölgede belediye başkan adaylarımızı belirledik’ dedi.

‘Muharrem İnce’de yakında iktidar milletvekili olacak’

      30 Mart'ta talancılara, vurgunculara dur diyeceklerini vurgulayan Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce, ‘Şu anda Yalova’da 11 puan öndeyiz. Bir taşla iki kuş vuracağız. Hem ampulü söndürecek, hem de insanları kandıranları göndereceğiz. Yalova’da da İstanbul’da da bunlardan kurtulacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP’li, Yalova Belediyesi CHP’li, Muharrem İnce’de yakında iktidar milletvekili olacak’ dedi.

‘Onlar ayakkabı kutusuna sığacak kadar küçüldüler’
      Yalovalılara seslenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ‘Bizler salonlara sığmayacak kadar büyüdük, onlar ayakkabı kutusuna sığacak kadar küçüldüler. Sevgili başkan 30 Mart sonrası yeni bir salon yaparken, büyüklüğü baya bir düşünmeli. 30 Mart sonrası Yalova’ya geldiğimde, davetimi Yalova Belediyesi’ne yapmak istiyorum’ dedi.

‘Beni sevenlerin karşısına dimdik çıktım’

        Cezaevinden  58 gün önce tahliye edildiğini belirten Balbay, ‘Kendime şunu söyledim, cezaevinden ne zaman çıkacağın önemli değil. Nasıl çıkacağın önemli. Buradan dimdik çıkmalısın ve seni sevenlerin karşısına dimdik gelmelisin. En çok beni bu duygu ayakta tuttu’ dedi.

‘Hapiste bulunan tüm yurtseverlerin, serbest kalıncaya kadar, benim özgürlüğüm yarımdır’

         Toplum vicdanında kabul görmemiş davaların olduğuna dikkat çeken Balbay, ‘Şuanda hapiste bulunan tüm yurtseverlerin, serbest kalıncaya kadar, benim özgürlüğüm yarımdır. O günlerde gelecek. O arkadaşlarla özgürlüğe kavuştuğunda bende kendimi o gün özgür hissedeceğim’ dedi.

İletişim çağını engelleyemezsiniz’

     Meclis'ten geçen İnternet Yasası’nın herkesin internet üzerinden gözaltına alınması anlamına geldiğini belirten Balbay, ‘Bu çağın adı iletişim çağıdır. Yeryüzünü etkileyen en önemli devrimlerden birisi de budur. Böyle bir çağda siz çıkıp interneti yasaklamaya çalışıyorsunuz. İletişim çağını engelleyemezsiniz. Burada asıl amaç farklıdır. Yayın organlarını kendi tekellerinde tutan iktidar, şimdi de bu yöntemle sosyal medyayı kendine ait kılmaya çalışıyor’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel