Geçtiğimiz haftalarda Yalova'ya bağlı Paşakent Mahallesi'nde yaşanan ve çok sayıda sokak hayvanın zehirlenerek öldürülmesi konusunda Hayvan Hakları Savunucusu Uğur Can Kalkan yazılı açıklama yaptı.

 

Yaptığı açıklamada hayvan katillerinin hala bulunamadığına dikkat çeken Kalkan konunun sıkı bir takipçisi olacağını belirterek, "Benim de yaşadığım mahalle olan Paşakent Mahallesi'nde her gün yemek verdiğimiz,suyunu içirdiğimiz kimseye zararı olmayan kısırlaştırılmış ve aşıları yapılmış sokak hayvanlarının katliamından duyduğumuz üzüntü hala içimizdedir.Öncelikle yineleyerek bu katliamı en şiddetli şekilde kınadığımı belirtiyorum.Olayın yaşandığı ilk dakikalardan sonra haberi almam üzerine yetkili kurumları olay bölgesine acil yardım için çağırdım.Belediye ekiplerine bu konuda teşekkür ediyorum.Olayın failleri maalesef şu anda tespit edilemedi.Ancak konu hakkında bizim çalışmalarımız ivedilikle ve kararlılıkla devam ediyor.Mahalledeki çocuklar ve mahalle sakinleri büyük bir üzüntü içinde süreci takip ediyorlar." diyen Uğur Can Kalkan olayın faillerinin bulunması yönünde kararlılıkla mücadele edeceklerini bildirerek "Bu tür katliamlar önce hayvana yapılırken ardından insanlara yönelik yapılmaktadır.Bu sebeple olay yalnızca hayvan hakları boyutunda değil toplumsal bir sorun boyutunda da bütün kurumlarca incelenmelidir."dedi.

Olaya tepki gösteren vatandaşlar, "Bu hayvanların kimseye zararı yok. Bu kedi ve köpekleri bizler besliyoruz. Zira mahallenin çevresinde ormanlık alanlar var. Bu köpekler sayesinde vahşi hayvanlar mahalleye inmiyorlar. Çocuklarımız köpeklerin arasında oyunlar oynuyorlar. Bunu yapan insan olamaz" dediler.