Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ başkanlığında gerçekleşen, çoğunluğun katıldığı toplantı, açılış ve yoklamanın ardından, alınan karar ve özetlerin okunmasıyla devam etti.

      Gündemin 2. Maddesi belediyede çalışan itfaiye ve zabıta personeline 2014 yılı içinde verilecek maktuen ücretin ödenmesi, yasa kapsamında nüfusu 10 bin ile 50 bin arasında olan belediyelerde zorunlu tutulan itfaiye ve zabıta personelinin fazla mesai ücretinin, aylık 209 liradan 221 liraya çıkarılması oybirliğiyle kabul edildi.

    Memur personelin sendikası ile görüşme yapılması için, yetkili memur sendikası ile sosyal hizmet denge sözleşmesi için görüşme yapma yetkisi de oybirliğiyle Belediye Başkanı Metin Dağ’a verildi.

    İmar komisyonuna havale edilecek imarla ilgili konular görüşüldü.

Gündemin 6.maddesi olan cadde sokak ve park isimlerini belirleme komisyonun raporunun görüşülmesinde, Çiftlikköy’de 7 isimsiz parka isim verildi.

    Oybirliğiyle alınan kararla parklardan 3 tanesine Çiftlikköy’ün kardeş şehirlerinin ismi konurken, 4’üne ise Çiftlikköy ve Türkiye’ye mal olmuş ünlü kişilerin adları verildi.

Sahil Mahallesi’nde Nenehatun Caddesi ile Barbaros Bulvarı arasındaki 7 bin 85 m2’lik parka “Kardeş Şehir Kızılyurt Parkı” adı verildi.

Yine Çiftlikköy’ün kardeş şehirlerinden Tekirgöl’ün adının Siteler Mahallesi Baran Sokak’taki 807 m2’lik alandaki parka, Kavarna’nın adının ise Siteler Mahallesi Egemen Sokak’taki 1262 m2’lik alandaki parka verilmesi uygun görüldü.

    Siteler Mahallesi’ndeki yeni park isimleri, “Kardeş Şehir Kavarna Parkı” ve “Kardeş Şehir Tekirgöl Parkı” oldu.

Komisyonun önerisiyle 500 Evler Mahallesi Gacık Yolu üzerinde yeni yapılan 900 m2’lik alandaki parka ilk kadın muhtar Meliha Manço’nun adı verilirken, yine aynı mahalledeki Yıldız Sokak’ta yer alan 1023 m2’lik alandaki parka, “Naim Süleymanoğlu Parkı”, Sultaniye Mahallesi Gönül Sokak’taki yeni yapılan 1468 m2’lik alandaki parka “Osmanbey Parkı”, Sultaniye Mahallesi Ergenekon Sokak’taki 4589 m2’lik alandaki parka ise “İmam Şeyh Şamil Parkı” adı verildi.