Örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğrencilerin sınavlara hazırlanması için tamamen ücretsiz olarak öğrencilerin okullardaki kazanımlarına ilave olarak açılacak destekleme ve yetiştirme kursları planlama toplantısı ve tanıtımı İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete’nin başkanlığında, Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Maarif Müfettişleri Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ve Merkez Okul Müdürlerinin katılımı  ile uygulama otelinde gerçekleştirildi.

  Planlama toplantısında İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Müdür Yardımcısı Ali Tosun, Şube Müdürü Ernail Adıgüzel ve Maarif Müfettişleri Başkan Vekili Cemil Hopancı 2015-2016 eğitim öğretim yılında açılacak olan destekleme ve yetiştirme kurslarının içeriklerinin tanıtılması ve ilgili mevzuatın pratikte uygulama yöntemini değerlendirdiler. İl Milli Eğitim Müdürü Mete kamuoyunun da yakından takip ettiği ve güncel olan dershaneler meselesinin yeni çıkan yönetmelik ile birlikte yasal bir zemine oturduğunu  anayasa mahkemesinin vermiş olduğu karar ile dershanelerin dönüşümü maddesinin iptali neticesinde oluşan yasal boşluğa karşılık Bakanlığın Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaparak Özel Öğretim kursları adı altında farklı bilim grupları içerisinde kursların açılabileceğini söyledi. Bunun dışında ve en önemlisi ortaokul ve lise yani, temel eğitimin ikinci kademesi ve ortaöğretim kademelerinin tamamında öğrencilerimizin derslerine takviye ve sınavlarla ilgili yetiştirme amacı ile kurslar açılacağını ifade etti. Bu kursların okullarımızda hafta içi ve hafta sonu olmak üzere verileceği ve öğrencinin tercihleri de dikkate alınarak ücretsiz bir şekilde ve büyük bir titizlikle denetiminin ve takibinin yapılacağı kurslar şeklinde olacağını söyledi.

  Konuşmasında, “Yıllardır okullarda verilen ve standartları yüksek olan eğitim ve öğretim ile ilgili  okullarımız ve öğretmenlerimiz, oluşturulan algı neticesinde, dershaneler karşısında ikinci planda kaldı.  Okullarımızda hafta içi beş gün verilen eğitimin dışında hafta sonu dershaneler de verilen eğitimin öğrenci başarısında  etkisi ve ağırlığı ortaya konulamadan, bu başarının tek sahibinin dershaneler, başarısızlığın sorumlusu olarak ise okullarımız ve öğretmenlerimiz şeklinde değerlendirildi.  Halbuki eğitim ve öğretim işi uzun soluklu ciddi bir süreç olup, tüm paydaşların etkisi ve katkısı bulunmaktadır.” dedi. Eğitim öğretim işini okullarımızda halledeceklerine olan inancını yenileyen İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete böylelikle öğretmenlerimiz, okullarımız ve müfredatımız tekrar bu işin merkezinde yer alacak ve itibarlarını geri kazanacaklar şeklinde konuştu.  

  Ortaokulun bütün derslerinden ve bütün sınıf kademelerinden, liselerimizin de bütün derslerinden ve sınıf kademelerinden  hafta sonu ve hafta içi kursların açılacağını ve kurs başvurularının 1 Eylül tarihi itibariyle başlayacağını belirtti. Bu kurslara katılan öğrencilerimizin okullarda gördükleri derslerdeki sorumluluklarını ve bu kurslardaki sorumluluklarını yerine getirmeleri halinde kesinlikle başarılı olacaklarını ve bununla ilgili olarak başka bir kaynağa ve desteğe ihtiyaçları olmayacağını ifade etti.