AK Parti Yalova İl Başkanlığı binası önünden otobüs ile yola çıkan gençler, Çanakkale’de yaşanılan savaş hakkında incelemelerde bulunarak daha detaylı bilgi sahibi olacak.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası münasebetiyle İstiklal Marşımızı cephelerde kanlarıyla yazan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale’de, destan yazarak vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi, Çanakkale Zaferinin 100.yıl dönümünde minnet, şükran ve rahmetle yad ediyor kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah-ü Teala tüm şehitlerimizden razı olsun. Mekanları cennet olsun. İşte bu düşüncelerle AK Parti Yalova Teşkilatları olarak Çanakkale’de buluşuyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Yalova İl Gençlik Kolları Başkanı M. Numan Aslankaya ise, Çanakkale Zaferinin 100.yıl dönümünde Çanakkale’de şehit düşen kahraman şehitleri minnet ve şükranla andıklarını belirterek Çanakkale Zaferinin önemine değindi.

Yapılan konuşmaların ardından 250 kişilik gurubu taşıyan otobüsler Çanakkale’ye doğru yola çıktı.