Konuyla ilgili açıklama yapan Salman, ‘Askere gideriz ilk iş yemin ederiz. Öğretmen, avukat, doktor, polis oluruz yemin ederiz. Hatta Zabıta memuru olarak bile işe başlayacaksanız yemin edersiniz. Ancak zabıta memurunun amiri konumundaki Belediye Başkanı, çok büyük yetkileri elinde bulundurmasına rağmen mazbatasını alır almaz görevine yemin etmeden başlar.

Oysa halkın özgür iradesiyle verdiği oylarla milletvekili bile seçilseniz, TBMM’de yemin etmeden milletvekili sayılmazsınız. Milletvekilliğinin hiçbir hakkından faydalanamazsınız.

Bir kentin kaderini değiştirebilecek hemen hemen her türlü tasarrufta bulunma yetkisine sahip Belediye Başkanlarının da göreve başlarken yemin etmesi gerektiğine inanıyorum.

Başta Yalova olmak üzere ülkemizde son dönemde, o kadar çok kötü yerel yönetim örneği gördük. Artık toplumumuzun eskiden ŞEHR-İ EMİN dediği riyaset makamına güveni kalmadı. Eskilerin Şehr-i Eminleri günümüzde yolsuzluk, rant, usulsüzlük ve görevi kötüye kullanma gibi olumsuz fiillerle birlikte sıkça anılır oldukları için halk nazarında güven ve itibar kaybı zirve yapmış durumda.

Belediye Başkanlarını yeniden Şehr-i Emin yapabilmek, toplumda yeniden güvenilir ve saygın bir hale getirebilmek adına, seçim kazanan tüm Belediye Başkanları’nın mazbatalarını alır almaz göreve aşağıdaki yemini ederek başlamalarını öneriyorum.

30 Mart’ta seçimi kazandıktan sonra bende mazbatamı alır almaz bu yemini ederek göreve başlayacağıma ve yeminime sadık kalacağıma şimdiden söz veriyorum. Halkın özgür iradesiyle seçilmiş belediye başkanı olarak görevim süresince bana verilen bu yetki ve sorumluluğu, kamu kaynaklarını adil, eşit, şeffaf ve hesap verecek şekilde kullanacağıma, onların güvenlerini sarsacak söz ve davranışlardan, partizan tutumlardan, kararlardan kaçınacağıma, kentin tarihsel, arkeolojik, kültürel, sanatsal ve doğal varlığını koruyup kollayacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”Dedi.