CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özbakır, “CHP Kadın Kolları olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. Bu önemli günde, Milletvekilimiz Sayın Mustafa Balbay’ın CHP Kadın Örgütlerine ve meslektaşlarına hitaben yazdığı mektubu sizlerle paylaşıyor, tüm basın emekçilerine selam ve saygılarımızı iletiyoruz” dedi.

 

Özbakır, Balbay’ın mektubunu Yalova’lı basın mensuplarına okudu. Cumhuriyet gazetesi eski Ankara temsilcisi de olan Mustafa Balbay’ın mektubunda şu ifadeler yer aldı; “Öncelikle yeni yılınızı kutluyor, 2012’deki toplumsal uyanışın 2013’te katlanarak sürmesini diliyorum. Bu uyanışta motor gücün kadınlar olduğunu sizinle ayrıca paylaşmak istiyorum. Duruşma salonuna gelen ziyaretçiler arasında kadınlar ve CHP’nin çeşitli örgütlerindeki kadın kolları başı çekiyor. Onlara yürekten hoş geldiniz dedikten sonra içimden gelen şu ezgiyi paylaşıyorum: Bu gidişle CHP’nin önümüzdeki dönem kurultaylarından birinde, “erkek kotası” getirilecek!

Kadınların benimsediği bir siyasal hareket dünyanın hiçbir ülkesinde yenilmez. Sizi ve şahsınızda tüm kadın kollarımızı selamlıyor, 2013’ün iktidara hazırlık yılı olmasını diliyorum”

Öte yandan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özbakır CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'ın, Silivri Cezaevi’nde bulunan CHP Milletvekili Mustafa Balbay'a gönderdiği mektubu da basın mensuplarıyla paylaştı.

Mektup şöyle: “Sevgili Mustafa Balbay, sevgili vekilim.

Bugün 5 Aralık, Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz öngörüsü ve devrimci kişiliği sayesinde 5 Aralık 1934'te, Anayasa'da yapılan değişiklikle kadınlarımız milletvekili seçme ve seçilme haklarını kazandılar. Bizler, yıllarca mücadele ettik, milletvekillerini, belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçtik, bugün artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz derken halkın oylarıyla seçilen milletvekillerimizin özgürlük mücadelesi veriyor olması, seçme hakkımızın da elimizden alınmak istendiğinin bir göstergesi. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kadın Kolları olarak; Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan bu yana gelen kadın gücünü gücümüze katıyor, kadın-erkek eşitliğine giden yolda tarihimize, kuruluş felsefemize ve emeğimize sahip çıkıyoruz.

Sizlerin içeride verdiğiniz mücadeleyi bizlerde dışarıda veriyoruz. Adil olmak zordur ve adalet herkes için gereklidir derken, her türlü hukuksuzluğa karşı direncimizi koruyacağımızı ve yüreklerimizin tek ses olacağını sizle paylaşmak istiyoruz. Mücadeleci ruhumuzla, “Eşit Temsil Eşit Katılım için, adalet ve özgürlük, huzur ve barış için, karanlık geceleri, parlak sabahlara çevirmek için, yaşadığımız topraklarda bolluk ve bereket, korku değil sevgi yeşersin diye olanca gücümüz ve sesimizle haksızlıklara karşı çıkmaya devam ediyoruz ve edeceğiz... Pes etmek yok, vazgeçmek yok..

Yaktığımız ışıklarımız hiç sönmeyecek...

Işığımızla Silivri'nin karanlığını aydınlatmak, yüreğimizdeki sevgiyle soğunu ısıtmak dileklerimizle. Sevgiyle, saygıyla....”.