CHP İl Başkanı Özel, seminerlerinin amacının partiyle ilgili temel değerleri ve kavramları anlama, partiyi geliştirme, toplumun sorunlarını çözme ve toplumun özgürlük düzeyini yükseltmek olduğunu söyledi.

  Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, yapacakları yenilikleri belirten Özen; ”Halkımızın yaşamı neyi kolaylaştırıyorsa, belediyecilik anlayışı o şekilde değişecektir. Modern toplumun taşıma sistemleri geliştirilecek. Kentin içi trafikte, yaya güvenliği ön plana çıkartılacak. Yerel yönetimlerde yerel değerler ön planda olacaktır.  Bu bağlamda, Yalova’da ki çiçekçilik, ülkede ve dünyada öne çıkartılacak. Mahalle muhtarlıkları, belediyelerin iç hizmet bürolarına dönüştürülecek. İl Genel Meclisler’in de yetkileri artırılacak. Vatandaşların, kentle bütünleşmesi sağlanacak. Muhtarlar, yerel yönetimlerin olmazsa olmazları olacaklar. Kendine değil, Kentine çalışan bir belediyecilik anlayışı yerleştireceğiz”dedi.

  Halkın, CHP’ye ihtiyacı olduğunu belirten Özel, yeni bir örgütleme şekli olan ‘Sandık Örgütlenmesi’ne gidileceğini söyledi.

Özel; “Amacımız örgütlerimizi tanımak. 14 belediyede, örgütlenmemizi güçlendirmek. Yaptığımız toplantıları  ve seminerleri halkımızın önünde gerçekleştirdik. Diğer yandan, bilgilendirme toplantılarımızda Genel Merkez’in bizlere yönelttiği örgütlenmenin olmazsa olmazı olan Sandık Örgütlenmesi ile ilgili çalışmalarımızdır. Sandık Örgütlenmesi şimdiye kadar Cumhuriyet Halk Parti’sinin yapmadığı bir örgütlenmedir. İlimizde, 550 sandık var. Cumhuriyet Halk Partisi her sandık başına bir kadın ve bir genç olmak üzere iki kişi yerleştirecek. Bizler, bu örgütlenmemizi dahada geliştireceğiz.”dedi. Haber-Fotoğraf: Halil Fidan